歡迎想砌模型o既巴絲入黎(10) PK鄧PK

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁其實可以試下,print 完再上色
af186 邊度有得買同幾錢
我自己做動畫嘅所以用開maya,但係印嘅全部都係上網dl咋 我專精唔係做MDL
第一隻女係tifa?

做開自然覺得唔難畫既
我舊時公司都有部,成日收工就開定印天光

問題係d 件出到黎好多直痕,多到唔個點磨 唔明可以去褔利睇下佢隻黃帽gundam 頭
[/quote]難唔難畫?

[/quote]
睇你想做到咩程度,普通整啲公整起角嘅嘢唔難,係整啲線條感重啲嘅難啲 (例如機械人會易過整人,不過啲人識用zbrush,眨吓眼就整好一隻佢想要嘅model而我係maya到仲拉緊點)
第一隻女係tifa?

做開自然覺得唔難畫既

https://www.thingiverse.com/thing:3606232
係呀, 都係上網DL者

問題係d 件出到黎好多直痕,多到唔個點磨 唔明可以去褔利睇下佢隻黃帽gundam 頭

我舊公司都有部擠膠嘅, 成日都炒粉好撚煩
同埋佢好鬼難磨, 我個陣落好多牙膏畢地落去再磨都搞唔掂

以前用舊公司個部嘅成品
好大波
真係要研究下先

用嚟做模型改件應該用邊隻膠?
same,d 膠硬到仆街,砂紙都磨到穿
要用電動打磨筆先磨得郁架。砂紙
真係要研究下先

用嚟做模型改件應該用邊隻膠?

其實都係睇部printer印到咩物料, 不過DLP個隻係樹脂黎, 好磨過PLA

我舊公司都有部擠膠嘅, 成日都炒粉好撚煩
同埋佢好鬼難磨, 我個陣落好多牙膏畢地落去再磨都搞唔掂

以前用舊公司個部嘅成品
same,d 膠硬到仆街,砂紙都磨到穿
要用電動打磨筆先磨得郁架。砂紙

有都磨得好撚痛苦
再睇吓

各位砌模型同時都注意出入戴口罩
大家出去記得帶口罩
師兄做盛行?
等埋台灣套GK先郁得
第一次嘗試舊化 (其實係為之後嘅陸高同埋陸吉舊化做準備)
而家睇落似污糟, 可能D黑色嘅邊緣磨損重手少少?

有冇ching知邊度有呢款補件
之前砌完全身上色果陣砌剩個盾同槍
老豆以為垃圾成堆件扔左我搵左好奈都搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞