歡迎想砌模型o既巴絲入黎(10) PK鄧PK

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
平時淨係滲線想玩埋消光,用雙星滲線油係咪噴呢隻就Ok? 同埋喺屋企窗邊/露台會唔會好大陣味
http://www.mr-hobby.com/itemDetail.php?iId=1827
呢隻無味
而家都整緊隻舊模型 洗油重新打磨上色
好咁買罐試下
想請教下有邊隻白色適合手油
用marker白油撚到炆

呢隻白色已經係我見過最易手油既一隻,不過要襟出黎用筆手油,唔好用佢個19 maker 頭上
今晚突然間有興緻再重新素組都隻SR合金

巴打可唔可以影多少少你隻M91 d 影,買左一直都未開,想j 下你果隻
我試過禁出黎好快係個碟乾左,係咪有咩訣竅

龜速
白色噴完好似無噴咁,新手貪快,無噴底灰
有無Gaia/其他牌子既推薦
見到marker都驚驚地
我本身都係吱marker啲油出黎再用水彩筆油
白色本身就係模型上色最難既其中一樣野

上左好似無上咁 所以先會話果隻marker 好用,遮蓋超勁

我舊時用gaia 果隻031 ult white,不過自買左modo 果隻promix 01 皇家白就無再用
Modo隻pm 01唔係珍珠白黎咩?
佢介紹就係,不過我用落真係唔覺
總之為左可以噴白D我會不擇手段
https://www.youtube.com/watch?v=imUFv-ySzo4
好片SHARE
覺得佢個戰損舊化做得好靚,仲有D積雪
想問下係咪保鮮紙大法?
Mg巴巴托斯如果想等300以下先買,大概兩個月後有無機?純吹水問,唔係要包生仔
6號機係hg?係咪網店限定貨無得鋪頭買?
如果bamdie 而家公佈會出6th form / rex / lupus rex 既話,我諗就有機會既
否則以佢受歡迎既程度黎睇真係難d

而其實而家好似都係320 左右
$299唔難

$269難
想知邊度仲有得買
今日行左幾間都話冇貨
多謝大大
is hg
pb限定
咩係保鮮紙大法
D西瓜咁既花紋係gaia ultimate blcak, 水性燒鐵+銀 9畫,再上透綠
之後再9做舊化,第一次玩琺瑯油同ak wash液,可能睇壞眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞