[IOS/AN] 遊戲王Duel Links (92) 五大訴求缺一不可

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我忍住左...課來真係冇意思...(之前其他課得好勁..諗返好覺得ON9)
打完KC杯冇野做扮工純討論,KC杯完限卡表

不知火 : 武部 + 宮司限2
除草 : 限2
魔導士 : 魔術師杖限1
墓封 : Turn 5先開得

以上純討論唔係引戰,大家點睇
墓封由上年吸血鬼當打個陣已經比人要求改...

改到依家...都未改..
個人認為墓封係用黎平衡返啲過份強大嘅堆墓deck
所以唔會,亦都唔應該改
反而之前話要改嘅代價,依家好似冇乜必要
睇埋kc之後嘅環境係點
如果武部同宮司一齊限2嘅話,成套不知火唔使玩
魔導召來同代價都沒提
但武部同宮司仲有除草一齊限2
除草堆資源賺得過份 值得限
但沒除草的不知火強度上唔值得限
杖駛唔駛限1呀
如果改魔導召來,咁宇宙啟示都要郁,所有pay 1000抽種族全部都要改pay高啲,代價又真係醒唔起要nerf
魔導書其他野都UR限唔到,咁一張咁勁既檢索理論上點都要郁掛,如果限2既話起手都杖,圈,導航機率都仲係好高,所以我估限1穩陣
正想講最唔平衡係魔導召來 召喚師就係因為咁先過強 改1500先開已經爭好遠
不知火衣家強勢係因為除草多過自身 我覺得限除草都夠
我抽左4包, 都唔知抽左咩...
之後吸血鬼冇用得咁誇張 而家10個有7個都用墓封 我係div. 15 差唔多成張list都伊西絲
開墓封打不知火舒服好多 如果唔係又俾人無限資源
傑拉天使 連鎖除外 MHERO戴安, 真係冇樣好, 痴線
你依個太harsh 我覺得會咁禁make sense d:
不知火: 宮司限2, 除草限2
黑魔導: 杖限2
代價: 1回合只可用1次
元素召喚師: 元素場地限2 (UR無得搞)
墮天:迪賽亞限2

最好就無底+陷坑都限3 環境大洗牌 等同步DECK真正堀起
開左年半同步世界都真係得6武玩得起
Btw, 開extra位同出GX角色啦屌你k社 又等到9月先加1格呀?
唔記得提 魔導招來都要改做扣1500血先用到 咁先正路
gx好似月中出早乙女
有咩問題?
我想佢黎緊出吸血鬼 火山佬 吹雪 霸王果堆多D
再咁限技不如cut晒啲技算啦
其實唔檢索問題 限2就唔可以放遙控器同陷坑
你仲有副沈默
小弟學了一課
檢索卡限一真係唔使玩
迪賽亞限二真係迫人唔落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞