[IOS/AN] 遊戲王Duel Links (92) 五大訴求缺一不可

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
佢呢副隻成金都係拎黎開遊戲招技,其實無咩實際用途
真係未係好識玩 多謝意見先
新手玩不知火唔熟對面效果要睇好耐,有時就贏都磨到夠鐘輸
要飛攻擊階段,有時出咗武士喺對手嗰turn就係咁彈效果禁都禁唔切
卡喺青銅
玩白龍點都要三張白石
同埋你唔好抄我玩反制啦
玩宇宙大師基基本本都上到傳說
未抽到第三張

宇宙大師係咩嚟
白靈龍嗰包
打3混沌獵人都得
除草不知火惡到
搞到成個META一定要帶墓封
令META單一化
KC後肯定死撚硬

墓封有帶可以一戰
冇帶真係撳住黎打
都係個句啦
禁左不知火
一定仲有其他勁野等住出
限除草
不知火資源太恐佈
尤其係除草不知火
1張除草可以變3,4張甚至更多資源
仲ON9過森羅

真卡根本冇除草呢個玩法
放係DL屈爆
4,5張牌打佢7,8張點打
墓地資源又可以除外完又返墓地再LOOP
https://www.youtube.com/watch?v=mvlDuJR_zho
其實實卡都有除草玩法
落光道堆墓同妖精傳姬-白雪二速除外
只不過實卡不知火同同期堆怪物沒得比
所以都係香腸巴個句啦
DL出spyral 影依 影靈衣 真龍 龍星 彼岸是但一副
都收不知火皮
成兩年冇玩,當時守墓流應該係主流,都上過兩次遊戲王

依家回鍋出到成廿幾盒卡自己都抽咗d,主要搵破後排同效果卡,有咩卡推介下??

打親對家下下多效果到睇唔切,round 1已經召成兩三隻4星up,好撚難打

另睇咗youtube 就砌咗個卡組,本身三幻神,之後out走天空龍同太陽神。技能就命抽,玩懷柔速召9/10星,9星同威壓破後排,狡猾同巨神兵就破前排:
你理解唔到個遊戲
你呢副金都上唔到
睇下duellinks meta 主流係乜野
然後抄住黎組

拆後排就一定宇宙旋風 呢張玩到隻驚執都得
我覺得金應該上到 魔法一turn 特召三隻再祭d野岀來壓場 但要魔法起手有

唔係個個都鐘意meta 既 雖然打上去個個都係
如果唔係玩meta嘅我覺得都要執整齊副deck
運作再順啲
係但唔知佢個卡pool 有d咩可能已經揀無可揀
當佢守墓個期嘅pool

To呢副deck個巴打
通常要買卡包都係買新個三四包
如果想知抽咩好/有邊副玩法啱你就再問
佢有守墓緊係抽返守墓
又唔係打唔起 仲可以嗌隻五重出黎炸場
嗰個時代啲守墓同而家個守墓冇共通卡咁濟喎
係...剩係睇過最舊果套遊戲王,對遊戲海馬三幻神有情意結之後果d卡通片冇睇過
咁撚大鍋有冇邊張岩用

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞