2020 UST Taught Master

961 回覆
14 Like 21 Dislike
想知
第一次聽Msc俾錢讀就得 但係MBA除外 同上面一樣嗰句 呢個時候仲比你入既 應該都唔係咩好野 fg想避世不如真係了解下世道先
有冇人報master of finance 其實係咪好難入
financial mathematics 仲難入
我見佢有幾個stream 邊個易啲
我估佢講緊 investment management/ financial analysis
入MFin最煩係要考GMAT/GRE
樓主你係咪同我一樣仲等緊pt mfm offer?
早幾日見到weibo有人話五月仲有一個batch會出offer
而家3大任何一個商科master 都俾強國人士搶到好高分先入到.....
所以個人心裡好唔鍾意一D HR interview 人果陣係度講master 係學店黎, 俾錢就實入到去讀。
仲等緊 不過無希望
唔該晒你
想問下有冇人有CIEM offer first round 報未有消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞