2020 UST Taught Master

961 回覆
14 Like 21 Dislike
1月尾,但2nd rd收唔到interview
上堂通常1930-2230
考試都係12月頭
一大e&f呀,其實有機會收曬人
7半咁應該趕到,不過放10半都幾夜。。。。。。
咁師兄依家都係用緊zoom上堂?
hku個個都有報,如果都冇即係要round 1報
師兄 想知多d background 呢科收人其實睇d咩 小弟岩岩報左third round but bachelor 唔過3 exp 1年到 做緊analyst 其實係咪唔會入到ust 唔熟悉行情
巴打報ft定pt?
我都唔知佢收人睇咩,本身冇消息突然出offer
報左pt 其實grad左 都唔夠1年 不過想趁後生讀左個master 佢 趁e加冇咁忙 但都係想係data analyst scientist 呢行發展 但係可惜gpa唔高 得second low
咁巴打好後生,我非8大都有機會,試左無壞既
咁師兄都有料呀 可能工作經驗多d 我都係city only 我聽fd講話有幾年工作經驗會好d 本身就aim下年既 但今年試下啦 驚過多幾年讀會辛苦 gpa又唔好 所以黎熟悉下行情 有個底咁
可能工作經驗呃到下人,我上年都有報,但就衰左,希望你成功啦
哇 師兄係咪都有offer了 三大first hon應該實冇死啦
咁工作經驗都係真材實料 其實學咁多theory 都係做野最實際既 如果今日衰左 過多幾年報都冇壞既
係,做野同讀書差好遠,你仲後生,仲有機會既
有無FT big data technology 同學相認
其實ft係咪出哂offer?
FT BDT上星期五出左一ROUND
UST Msc IT(PT) 是咪已派?
可以心死了?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞