2020 UST Taught Master

961 回覆
14 Like 21 Dislike
最慘係有部分人已經in左
可能只係派比有interview 既人

利申 無interview
慘呀... 應該要再早少少報 我啲Professor都係2月中先幫我寫好啲letters
你呢?幾時apply加交曬啲documents?

Btw巴打你又咩background? 考完之後諗住做quant?
Civil 做左幾年野
11月尾交application 同一時間所有document 都交齊
Professors 12月頭幫我填左reference
轉到行緊係好 但轉唔到咪當興趣班咁上
我睇到今朝有人收咗第二批offer

利申:interview都冇
可以等4月個批了
你知唔知收到offer個批係咩background
仲冇詳情,睇緊
吊真係大家都係收皮者 你入咗果啲wechat group收風?定又有批人開post?
返大陸網睇到嘅,貼吧寄託嗰d
Sad 唯有accept住其他offer先
計番 每個course 幾錢
City 仲貴過ust
貴到仆街 我報咗cityu fin math同fin eng
FM $5700 1 credit
FE $9200 1 credit
不過math department and EF department又冇得咁比既
讀full time 定part time
Part time, 一路番工一路讀
如果幫唔到我搵工轉行 好似你咁講當上興趣班算了
不如加tg
我見到係fin tech 派offer 唔係fin math
同埋係貼吧見到有話内地fin math新生group 得20人左右
睇黎第一batch 派得唔多
可能唔係個個都入咗group? 而家希望佢地個個都入曬 下一個batch繼續派 btw我搵到呢個網 但唔知啲資料係咪最新
https://www.risk.net/quantitative-finance/7361946/quant-guide-2020-hong-kong-university-of-science-and-technology
9 個part time 咁少
想問下依家先報會唔會太遲,定九月請早
weibo睇到,大部分係第一批上海in嘅收offer,有幾個未in收offer。結合apply del extend,我估ust其實唔知應該點派offer好
apply ddl
直接派offer,冇interview
兩個program 無得咁比較
同埋睇落似唔想收part time
太遲了 熱門科目main round dead哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞