2020 UST Taught Master

961 回覆
14 Like 21 Dislike
你地就好啦 我日日上ust online application個網都淨係見到Submitted and under consideration
係呀 cityu嗰個offer都係Financial mathematics, 不過始終ust嗰個課程會比較concrete啲既 (問過啲讀qfin既friends) 所以如果有得揀一定ust>cityu (雖然ust要讀3年, city2年就ok)

多謝你提我先 不過因為我搵咗grad job (big4 同埋都關自己本科事), 如果貿貿然唔入呢一個grad job 同埋唔入自己嗰行, 去揀一啲fin math 嘅工去做intenship嘅話都有啲risky 所以都想as 一個part time咁樣嘅形式去讀(唔知係咪因為咁樣所以你同我個priority都冇其他人咁高) 當讀到係bonus囉 (想多一條出路, 唔係既話第時大個咗或者份工開始穩定 就應該冇得諗轉行呢啲喇)

得閒拜下offer神囉 做好兩手準備 預佢收咗要做啲咩唔收又做啲咩 咁樣冇死既 睇吓有冇緣份做到同學啦樓主
咁你會唔會讀city 果個?
十二月尾報左ust big data未有結果
FT 定 PT?
pt
咁有d危,依家應該睇緊3rd round
已收到rejection letter12月報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞