[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(202) 2020望下#1 先

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
話說我想裝MATX機箱,antec DP301M嗰類
發覺裝完顯示卡之後同張PCIE Lan卡好貼近,唔知夠唔夠位咁近散熱唔知有冇問題,我張卡仲要係RX570,將來換大卡都唔知點算
你係咪只識睇faroll 一間價錢?
街賣緊七百頭 tomohawk max 六百幾mortar max
b450 最好係msi
張lan卡咪檔曬rx570 一個風扇入風
用onboard lan唔得嗎
size
m.2插槽數量
屋企Lan port同router都距離電腦好遠,一定要用Wi-Fi
而家部機用緊MSI B150m gaming plus,好彩兩條槽個位隔得開
見而家啲B450m全部都痴到好埋
atx板啱你
mortar max
wifi card 插最尾果條pcie
換塊有wifi的板 itx都ok ar
ssd 價格急升
最尾條長pcie可以插到Wi-Fi card?利申 唔識嘢
你張卡係咪行pcie x1?
係就插 x1 x4 x8 x16都得
學到嘢 thank you巴打
下次有機會砌個時.我影相詳細講下
我上個月已經講左...不過好似冇人理我講野
好奇點解會升
香港準備有b450m aorus elite gigabyte

散熱VRM 勁過mortar max

轉返2上2下供電.供電你當同mortar max同級

同埋有5v argb頭(其實呢個我一直覺得好緊要.好多人買argb箱.但係冇留意塊底板係冇5v argb
ram ssd呢d.降到谷底時.flash就會諗計升返去.因為佢地冇錢賺
但可以升幾耐
之後會再繼續升.信不信由你
冇話信唔信嘅
佢升到 200usd 1tb 我都控制唔到
只係冇諗過升得咁急,一個星期升咗6%
lm
日常火燭
有冇b550 a520 消息
塊elite 賣6字頭就屌打 mortar
amd yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞