LIHKG機械鍵盤集中討論區(25) 新手睇頭post 2020祝大家行大運

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

睇到濕撚曬
I have 3 ThinkPads
4 actually

你入個圈咁耐咁忍得手呀
呢個掂。
聽講巴打識bleach作者
聽講佢真人好串,叫佢杜生都唔理人
唔洗膽心,我只會買一隻應該
半年前我都係咁同自己講
新手 想買隻Keyboard係office 用
想問下旺角電腦中心有無邊間係黃既?
土地問題
冇嘢啱嘛,我又唔係話好care啲配色同artisan,而且唔想有太多嘢要收藏
同埋懶
係,條友真係垃圾嚟
叫極都唔應 又係咁射波
好似有個人個網咁 成半年先有反應
很正很想要

原來Ship 左,我買左original 嘅model F keycap 俾佢用。
等睇review
窮賊巴幾時有開箱睇
好奇一問點解#1唔推薦VORTEX?
因為唔記得加落去
都抵玩,但未到頂,如果計現成品的話
早排買過佢隻tab90m
啲quality一般 我覺得唔值千幾蚊
96%
現成品黎講
Vortex Tab 90m
Iqunix F96
Keychron K4

問下如果入 大家會想入隻?
有冇人用過Leopold OE
想入隻玩下 但係PD冇哂想要嗰隻色
Vortex tab90m 性價比唔高
~$1300 無雙模 無燈
做工一般 啲鍵帽質量又麻麻地
我就唔多收貨

佢好處只係個CNC殼比較好
如果要CNC殼不如買kdb75v2 自己玩

我既話會等keychron K4 v2
Keychron幾抵玩 有燈有雙模 support mac
唔係一定要CNC殼既話係幾好既選擇
缺點係佢無cherry軸揀 得gateron同optical
(對我黎講唔係缺點 cherry軸我覺得無想像咁好
gateron其實唔差
我岩岩砌左個lubed gateron yellow幾正
另外鍵盤高度太高
一定要配wrist rest先得
岩岩出個隻k6 就fix左呢個問題
Facebook group話遲啲會出v2 apply埋落去k2同k4

Iqunix 無留意 俾唔到意見

其實好睇你自己想要實用定靚仔
同埋荷包有幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞