LIHKG機械鍵盤集中討論區(25) 新手睇頭post 2020祝大家行大運

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想請問下,我知呢到係唔玩gaming既但想請教下,我個rgb平時用係無事,但一入game就會有一排d色唔岩,禁某幾個製就有一排無燈,係咪唔夠電?
你隻board用咗幾耐,有冇清過入面啲塵
有冇用木case 既keyboard 推介
想diy 返一個好似好貴咁
新手想試下學砌
想問下TKL係咪選擇都比較少
去過kbdfans個d到望都無TKL case
去搵隻SWEDX嘅實木薄膜keyboard,應該150蚊左右
自己畫塊PCB,3D print plate,成本50蚊左右
再買返100粒gateron,加加埋埋300蚊
近期Matrix開8XV 2.0
睇下先 thx
點解巴打你成日都有內幕料 我次次google 都冇
Matrix lab又唔係外國團隊黎
點會咩都擺上google/geekhack

多謝巴打
呾如果想直接買呢
離一離題唔好意思
有冇巴打一齊夾keychron
你買邊隻k6? 有review 話keychron 太平冇angle 唔好打
我諗住買Gateron K6 RGB Brown Switch
唔想買支那野可以留意下tx
想問同一牌子唔同軸 個殼相唔相容?
例如Cherry紅 同Cherry RGB黑
交換個殼變成Cherry RGB紅 同Cherry黑
咁得唔得?
逐粒軸換殼啲咁麻煩嘅嘢真係依啲痴線佬先會做
今個月有四套gmk 買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞