LIHKG機械鍵盤集中討論區(25) 新手睇頭post 2020祝大家行大運

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
你要pm個客服先知係咪真係無貨
轉頭問下先
kbdfans落單既話係咪多數會用SF就算?
plate喺唔喺定位版 咁乜野叫做pc plate
我見個攻略文話kbd銅既品質唔掂 我喺咪買鋁好啲
但係gateron/cherry 如果我買完試軸器試完想玩線性軸我用鋁喺咪玩唔到
我依家kbd到買咗75v2+試軸器 咁我買唔買定你推薦嗰嗰gateron yellow

好多問題 sorry
Pc姐係polycarbonate 個人覺得配linear好正
其實無話咩軸一定要配咩plate 所以唔洗緊張
你買左試軸器嘅話可以試左先買軸都得純粹係gateron yellow性格比高 新手老手都會用
落左單 買左KIT+軸+CAP
其實係唔係基本上自組得 第一次都會上埋油??

我都好多問題 sorry
唔緊要 我啱啱玩果時都有好多問題想問 所以完全明你心情

自組得多數都會上埋油 你唔上好似玩少樣野咁
但喺嗰kit唔喺包左plate? 我仲可以額外買plate玩@@?

我仲未諗到買V2定V1好
可以直接叫客服俾Pc plate你
如果你得一塊pcb 俾10塊plate你都無用一係你買埋extra pcb
V1同V2實際分別我真係唔知 如果你搵唔到想要嘅色 可以直接問下客服幾時有

我建議玩pc plate理解上用彈手嘅plate最容易俾新手感覺到自組同廠嘅分別
點解我聽唔明你講咩
個KIT裡面如果我英文冇睇到錯應該係 1塊pcb+1塊鋁plate
我唔明咩叫一塊pcb 俾10塊版都冇用
你可以叫客服直接轉做pc plate唔洗寶外買
因為反正你得一塊pcb 你買額外plate都用唔著

Sorry for 1999
好 明白了

真係尷尬 KBD75 V1/V2得返橙同藍色 我又唔想要 但係佢個買滿200-15優惠10號完
唔記得訂埋開軸器...
係咪連埋上油板係淘寶買好D (呢個時勢其實都唔知仲淘唔淘好)
上油板其實無咩用我用左幾次就無用了
買eo87啦
返來囉
上次見上面有巴打話團購 到宜家佢都未搵到團購
我唔識搵
Follow左佢Ig 等佢開Gb就買eo87
[member][member]

[member]佢呢個係咪代表冇pc plate[member]
岩岩睇到了 目空巴po左
已訂
Acrylic同fr4都好彈鋁就好中間 有金屬聲同時都彈手
皆因我都新手
我都想買定位板
鋁合金 黃銅 Fr4 不銹剛呢啲分別在於咩
黃銅一定最好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞