Samsung Galaxy 集中討論區 ( 67 ) 2月11日 全世界都在看 S20

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
睇完個spec, 當我冇講過
11 pro max 77.8mm
唔知S20,幾時先正式有貨
你地電量會用高效能定已優化?
我反而支筆十年都唔拎出嚟用。估計s系列應該可以滿足我
高效能真係順d
好貴
我系成日用佢Smart select同screen write
想問一問 Samsung 同 Windows
做唔做到好似Apple 個種iCloud sync?

例如我用macbook, 有時係電腦做完啲document放左係desktop, 用iPad / IPhone 個 Files app可以睇到同開到黎edit?

利申: 唔係踩場/玩嘢,想轉用Samsung 電話,但唔清楚Samsung 個ecosystem 係點
用google drive / one drive
一般cloud drive都做到啦
想問下google drive 係咪唔會自動up 電話D相上drive
如果換機可唔可以全部野Up上google drive 再restore 返新機到?
呢個我知,就係唔想有搬黎搬去既動作
直接將你想edit嗰個file擺落cloud
不過留意dropbox免費版最多只可以sync三部device
How much? book 咗聽日去換電
其實google drive, one drive都係有得揀sync咩folder....... 反而icloud 得desktop&documents / icloud drive folder
你咩document 先。
基本上office一套用one drive係完全唔會有搬嘅動作
Thanks, 睇完好似都做到同樣既嘢, 試下先.
咁樣可以離開Apple ecosystem 了
其實你就算用緊iPhone+windows/android都一樣可以咁sync
Sync file係好普通嘢
真係換到 好似4xx
換電會唔會洗機? 會唔會無左防水?s10買左就快1年 d電倒水
一定洗, 防水應該keep到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞