Samsung Galaxy 集中討論區 ( 67 ) 2月11日 全世界都在看 S20

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
之前用過 Sony Xperia Z Ultra 同埋 XZ2 Premium,覺得 220g 好小事
同感由18開始可以追上iOS
利申iohone5到x都有用,s7edge note8 s9+ S10+用家
雙修唔會好唔慣ios 操作?
特別係ios 無左back 制
ultra 要跟iphone玩 stainless steel
完全唔會
可能我唔會dl app down 到十幾版都係果種人, 最近彈得厲害既都只係在上年年中既大交合app
我中間果啲唔講了
總之由iphone 2g 到11
nexus one 到s10
唔該哂bro分享

我又講下自己體驗,我冇雙修,只係用過iphone8,所以唔知最邊新既iphone體驗係點

我覺得iphone8比起當年其他an機優點,開live時eg. 17 , youtube etc. 去電冇an機咁快,打機去電同樣較慢

影相靚,拍片ok,睇網頁stroll到下面,襟一下就可彈返上最頂
部機係iphone8 plus,缺點都一大堆,個mon邊框粗,部機重聚手,單手玩得耐易倦

叉電速度慢,同埋冇得back /return鍵呢樣真心唔慣

彈app方面,當年an 機徛都覺彈很多過ip8,但ip8同樣試過彈但明顯少d

到而家新一批an機,最少note10+非常穩定,成個星期唔熄機都一樣咁快同順,冇hang 機,IOS 個mon框水管咁粗,頂唔順
咸魚青菜各有所愛
而家新既ip叉電速度有冇改善?
同意既,各有所好
咁就唔知, 無乜為意, 因為我唔太care 呢樣
新po

Samsung Galaxy 集中討論區 ( 68 ) An界焦點 2020年機皇- S20 2月12日
https://lih.kg/1842776
用iPad 牛差會快啲
唔該,我當年用ip8+普通牛,真係覺得慢過an機好多,好唔再講ip了,S20睇落幾正!

但s20 ultra唔o岩,超重220g

s20 +
120Hz mon,唔吸引就假

希望唔會變左超食電
打機有120先算
目前嚟講
呢啲高refresh rate mon主要都係日常用嗰時覺得順滑流暢啲
唔係真係用嚟打機
期待
推爆咗佢先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞