Samsung Galaxy 集中討論區 ( 67 ) 2月11日 全世界都在看 S20

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
s20 ultra長166 闊76mm
s10+ 74.1mm
可唔可以唔出曲mon
我指機身長度

不過見到個後鏡咁柒
都係不了
google photo 係咪冇得停backup 相機影嘅相?
備份與同步已經閂咗 但係用相機影相/cap screen 都係會自動upload

想停cap圖好耐
都停唔到
如果你成個app唔用就del左佢啦
應該無upload 到架,不過佢會照顯示出黎
我平時做法係root 出面開個folder 將啲唔要既圖移開佢
同埋唔開自動upload
冇得同時打中文同英文
手機根本唔適合用黑色呤面
啲指紋、面油、塵、毛粒……乜都現晒出嚟
其實Google photo真係非常好用
幫你無限backup相片之外,仲要連Live photo / motion photo都可以backup到,不過可惜Samsung嘅motion photo唔可以好似iPhone嘅Live photo一樣錄埋聲音
點解我開PAYME連LOGIN都唔洗?
係好用我會夾埋google home hub做電子相簿,不過佢太醒乜都以為你所有圖都想upload 上去
有時download 啲J圖同cap screen 都幫你上埋
所以最後都off 左自動upload
等埋再決定
唔差在一個月
我都係咁話
帶個尿袋出街咪解決問題
為慳電就住就住
one hand operation+
都唔知有咩好
又樣衰又要整防誤觸
Google Photos 有得揀邊啲 folder 唔 upload
點解仲要出曲mon,個邊都無咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞