不規則分享 | 化妝品 + 護膚 35

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
係咪礦物碎粉?而家戴口罩我都唔想用粉底液
諗住防曬/primer + 礦物碎粉搞掂
絲打你個支係甘草toner?
我自己係用緊Luna mini 3 每次洗完臉都會覺得皮膚乾淨咗 用咗一排之後都真係覺得黑頭粉刺少咗 不過我有個frd係話用會之後會即刻撫平啲暗瘡同油脂粒 同埋話用完一排覺得自己啲毛孔細咗 但係我又唔多覺 可能係我用得未夠耐掛

其實我覺得佢俾人吹捧得太勁 所以我用完係有啲失望 因為見到個效果冇其他人講到咁顯著 不過用完皮膚真係好咗嘅 如果你覺得千幾蚊買返嚟用一世好抵嘅話就買部返去試吓啦
我自己係去中心道影相咨詢先 知道自己有咩問題再喺出面細鋪做
想知佢同小黑瓶有咩分別
我買咗部mini2好耐,初買日日用都冇咩感覺,之後太懶就冇用,前晚屎忽痕拎返嚟用,用完即刻少好多黑頭,皮膚都冇咁暗啞要勤力用返至得
兩支都用緊 日頭會用lancome 夜晚先用el
呢個天氣我覺得el 好快就好立
可能係我膚質問題
個人黎講中意lancome多啲
混合肌 t字位油臉頰乾
用緊luna mini (2個月)用完果下係覺得滑左 但好似冇出面描述得咁犀利 暗粒粉刺嗰啲都繼續會有
有冇人用過RMK base,見依家皇牌買兩件有七折
淨係用黎打鼻影?
咁買kate眉粉係未抵用d
有時都會眼影咁用,我自己覺得omega隻色靚過kate
bicelle b5精華同factiv b5 邊個好d?
利申 混合肌
我唔用lancome 所以答唔到你
可以上網睇對比 好多人寫佢兩個分別

而家用落皮膚穩定左 白淨左
見好打絲打都有foreo 有冇人講下mini2 3有咩分別?
見兩代價錢差唔遠 可以比貴少少買3定其實效果差唔多可以慳返個幾百?
係呀!最近真係對哩隻粉加晒分!!真係唔痴笠笠

我係用埋佢隻掃 個陣一set有優惠時買的
我覺得用掃上好d 個妝會薄d 因爲本身都唔鍾意太厚
如果唔用佢原裝掃 可以用大碎粉掃或平頭掃呀 我諗效果差唔多
有無人啲粉底同base擺咗2-3年仲未用哂
是咪唔用得了?
Factiv成分簡單,好評好多,又黃,可以一戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞