不規則分享 | 化妝品 + 護膚 35

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
絲打可唔可以介紹你用開穩定嘅產品比暗粒煩左成年
我明白護膚品因人而異 想參考下
推介rachel wine礦物粉
成分好,唔會堵塞毛孔
Keep住用水楊酸,暗粒會少好多
佢隻粉底霜好多人話好用
用完好似奶油肌咁有光澤
不過唔知混合性啱唔啱用
我都係用呢隻 都係用掃 好用呀
16g算幾多 我又唔算用得好快喎 都係日日化妝
絲打會唔會考慮用礦物粉?
如果可以解決到毛孔一點點嘅問題
叫我做咩都得
我覺得同搽水冇乜分別應該冇咩參考價值
Toner: nacifc金盞花
好唔鐘意佢入面有花瓣,應該好多防腐劑

佢唔夠保濕同好似有酒精
仲要入咗藍list:雪花秀 (員工番工唔可以戴口罩)

面霜未用過穩定嘅
多暗粒個時用返呢兩支冇出過大問題,但覺得佢地好濕鳩所以好想轉護膚品
水其實用咩都應該唔會有太大影響
平時我就咁用純玫瑰水做導入導出(100%純蒸餾花水,連甘油都冇)

夜13%嘅b3精華收毛孔控油美白
隔兩三日會用一次水楊酸精華去下暗粒

面霜:唔用
最近轉左用凡士林,就咁鎖水就夠
水楊酸會唔會越用皮膚越薄有冇水楊酸精華介紹
所以唔可以日日用,同埋要睇你皮膚耐受性
干肌同敏感肌可能用唔到水楊酸
我依家用緊paula’s choice 2%水楊酸精華
去暗粒幾好
有冇絲用過beautyranking自己出果套護膚品同埋個美肌飲
係咪真係好似佢d評價講到咁work
有啲Toner 厚身少少一用就會出暗粒,apieu個隻就係
13% B3 個隻係synergie?
想問下水楊酸對period 暗粒有冇用
我依家用緊cellmaxium之前都未聽過,查過成分都ok咪試下,枝野做左7成喇,用完想試synergie b3同a

石頭瘡都會有,不過用左會消快少少,同埋之後去印都有啲幫助嘅
卸妝都卸得乾淨唔會好乾陣味好好聞
2枝cream幾好用夠保濕但冇佢d評價咁勁
精華冇乜感覺
飲緊美肌飲 飲左2個星期
少左暗粒暗瘡覺得冇咁乾
本身不斷飲水都會覺得個人好乾
值得一試
漏左講
我覺得飲美肌飲去印效果勁過用枝精華
咁講我都好似多左好多暗粒
諗住就黎m用黎穩定下皮膚
而家咁講都唔知係pms爆粒粒定係因為積雪草精華
有冇好用嘅攜帶式碎粉掃介紹?
最好啲毛唔吉面
想問係邊枝
我都飲緊 覺得冇咩用 一樣照出暗粒同標油
想買佢洗面同set skincare
朝早藍色 夜晚紅色
我覺得ok啦
但冇佢啲comment講到咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞