不規則分享 | 化妝品 + 護膚 35

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
仲有冇其他地方可以買到 唔想岀mk 呢間ig shop又冇online store
google apieu洗頭醋第一頁已經見到有online store有賣
之前無入過黎唔知有無重複分享過

我一直都係敏感乾肌+有濕疹
但近半年濕疹上到面頸 有時紅紅地
但呢個星期唔知做乜敏感到係咁甩皮>r>紅到勁熱 無限loop
條頸直頭r到流濃
真係好崩潰

基本上咩保濕敏感產品都用過

今日決定仆出去買TUNEMAKERS試下得唔得
雖然買唔到個乳液
但淨係用左神經醯胺200同原液保濕化妝水
真係即刻!!!係即刻!!!皮膚calm down左!!!
好癲
敏感肌左廿鳩幾年未試過
好想分享比有需要既絲打們!!!!
想問嘴角啲暗沉可以點搞呀 有時覺得自己好似烏咀狗嘴角搽concealer又好唔自然
神經醯胺200本身嘅功用係咩?
大概係修復皮膚屏障(?) 如果本身唔係屏障受損/敏感肌 用落應該無咩感覺
我之前唔知自己皮膚屏障受損 用咩都保唔到濕 用完之後同上面位絲一樣用完驚為天人 終於整返好塊面
好想試下
本身就有濕疹 尼排戴得多口罩嚴重左
係咪cosme store有?
我之前睇kit chan大推tunemakers,即刻買左原液保濕水,用左一個月皮膚真係好穩定!好清爽好快收但又有保濕效果。我自己嘅用法會倒係手心然後按壓係塊面,重覆兩次。前排天氣唔係太凍嘅時刻,夜晚只係用呢支toner都頂得順(其實係我太懶唔想搽咁多護膚品)
琴日我再買左神經醯胺厚液,塊面係秒吸收!而神經醯胺200係加強版。呢個牌子唔算貴,可以一試
利申:中性肌,無暗瘡問題
我都唔知上網見人講濕疹要補充呢樣野
生瘡既話佢有隻甘草系列 但我唔知work唔work
真係好痴線
咁絲打你用緊咩面霜
cosme store本身有但好多都無貨 尋日去佢都叫我留電話有貨通知
因為好耐先番一次貨
係邊度買?@cosme store??
我最近都有濕疹 生到上眼皮好想試
買左tunemaker個VitC原液,希望好用過dermacept啦平好多
想問下黑眼圈眼袋係咪一定要靠醫美黑眼圈係鼻敏感個隻
見好多都話要打針又唔想
絲打本身咩肌?中偏油之前用開mac但漏低咗係的士
想問下咁多位絲打
想買粉底液
ct好啲定ysl好
smooth但唔持久
可能我買系列問題
大家有冇好用cc cream推介?
想問sugao但唔覺邊度有蕒
佢支debited to chili好靚不過依家日日口罩都好少有機會搽
打錯devoted to chili
我見好多人推介
但我唔係好敢搽偏正紅色唇膏
好似細路扮大人咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞