不規則分享 | 化妝品 + 護膚 35

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
咁唔解唔即刻轉返ad+暗粒真係好煩
唔係啊,我係toner 同精華轉咗apieu先又生暗粒
Ad+用咗年幾都冇出事,係轉其他護膚品先會生
暗粒真係好煩
其實我偏乾肌但都成日生暗粒 過兩日去屈臣氏睇下有冇先
Between我都買左Apieu精華但未到貨 又會致痘唔係掛
想知你地如果生暗粒會點解決 由佢係佢等佢自己消失定買野搽 好困擾
有冇人用過rachel wine既礦物粉?
我都係睇呢個定唔記得隔黎post推介買左apieu
我嘅使用感係...覺得佢係水
感覺上有少少block住左之後搽護膚品嘅吸收
然後我放棄左無再用
暗瘡肌
之前一直以為自己係油性肌膚
己經用左幾枝double wear
貪佢控油同遮瑕勁
但係早幾日去左試粉底
個ba話我其實係乾肌
用dw用到又乾又浮粉
之前其實都試過muf個粉餅
但係出完一日街 塊面會油到閃

有無保濕 遮瑕強 又持久既粉底
同埋啱暗瘡肌用既護膚品介紹
呢排用緊ig成日賣廣告嗰個手工護膚品miya’s work
好似未見好轉
爛面爛左十年 有睇中醫但係無用
混油too
平價之中我覺得bourjois 果然healthy fix呢隻好用,氣味幾清香,呢個冬天用唔會乾又唔會令到塊臉太油,有奶油肌效果買左呢個其他果啲都放置play咗,因為太乾百幾蚊好似
係長方形呢隻,其他未用過
你應該要停化妝先
我都覺得好好用用咗佢好似唔使用遮瑕膏咁
但係又唔乾
我都想
但係爛面爛到素顏出唔到街
唔係,mask可以幫你保濕。你可以試下防敏感 抗痘 或者天然成份嘅mask
sor唔係暗瘡肌冇推薦
bobbi brown Hydrating Eye Cream,keep住用眼紋真係會細左
保濕應該留skincare 做, 粉底揀long lasting 既
你要睇醫生而唔係亂咁買ig shop ge護膚品啊
呢間野google一search都見到好多feedback都麻麻架

我自己係混乾暗瘡肌 用double wear半pump成塊面再加遮瑕 用咗好幾耐都無話特別大爆瘡.. 會乾同浮粉會唔會係妝前未做得足?
表示用左好多支都無野喎
成份簡單又輕身
會唔會係你對積雪草敏感
冇計 化妝會令皮膚差
爛成點? 生暗瘡定有凹凸
miya’s work
簡直係垃圾
之前買咗$8-900護膚品 一啲用都冇 完全係冇感覺
果枝垃圾乳液同超級水 金盞花爽膚水 用咗好似冇用
呼籲大家千祈唔好買
Miya work用過永久花面霜 又真係淡到印 但最
驚成分太勁傷皮膚而冇再用
想夏天試下礦物粉 希望皮膚會好啲
食西醫d a酸好似治標唔治本咁
驚身體會越食越差
因為本身已經唔好
可能係
因為我唔知自己乾性肌
用既野通常控油唔係保濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞