不規則分享 | 化妝品 + 護膚 35

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
額頭好多暗粒 有無邊間facial 好推介?
想知疣唔脫有冇咩大影響,同埋通常價錢係幾多? 我係眼附近比較多,額頭同臉都係兩三粒
我就係用緊呢隻 用到好悶想轉
好似係一樣既 我特登揀牙膏裝因為衛生d
不過除番開係玻璃罐裝抵d
絲打有無諗過用粉餅 之前攞左silky fit試用 都幾持久唔算乾 妝感係愈黎愈靚個種 心思思諗緊入唔入手 好多粉餅
但忍唔到手 生係嘴邊真係好樣衰
會唔會係Skincare用得唔岩?
絲打而家用緊咩產品?
唇瘡係疱疹嚟㗎,唔可以擠,如果擠完再掂第二個位就會傳染到嗰個位 但唇瘡如果搽藥膏同唔好搞佢 應該好快謝
屌我都係 以為皮膚敏感添
個嘴邊好番但好乾
鼻同2邊面都生左暗粒
平時唔生暗瘡
男朋友冬天塊面會好乾同佢都幾多暗粒下
佢好憎放野上面但好想搵下有咩產品可以幫到佢去暗粒
最好上面唔會笠同冇咩味
但係我本人極乾肌 依啲野我唔太熟
唔知大家有冇咩推介
有日塊面仲又紅又腫咁 要即刻食敏感藥先消
我係攞針吉穿佢然後用酒精紙抹走應該唔會掂到第二個位
有無人用過i never use foundation?
我無白色粒我係好似生水泡咁喺個嘴到 應該唔同 我嗰隻無得醫
生水泡就係疱疹啦!
快啲睇醫生
睇過啦 細細個已經有啦 唔係性病黎 放心
免疫力低唔夠瞓就會返發
買啦
雖然冇mufe咁高coverage但成個妝感靚好多
我買埋佢枝base都幾好用
唔揸粉底淨用佢加遮暇都得
我估係化妝掃問題 之前洗完好油 我洗得唔好 依家停用
諗住買過晒啲化妝掃同化妝品
但都要搞好左啲粒粒先 點都要清一清 先搞返skincare
我用origins 菇水curel面霜 the ordinary B3精華
有咩skincare推介?
新手JJ想學化眼妝
大家覺得應該買調好左色既兩/三色眼影好(e.g. miss ha/16 brand)
定係買excel眼影?(睇中左sr03

因為本人仲係學生 唔想咁濃妝返學校
但又心思思想學下化眼妝

另外想問 淨係畫眼影 唔畫眼線得唔得(因為朝早返學好趕+手震
我成日睇片 見人都係用眼影代埋眼線個part
絲打係邊買?
之前係sogo 專櫃買都要$700
佢送個set 洗頭水真係好香
氧化得勁唔勁
有冇邊隻cc cream好用?
呢排換左cc cream, 多左粉刺暗粒
利伸:混合肌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞