不規則分享 | 化妝品 + 護膚 35

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
搵唔到岩用既
而家用緊ad+同beauty ranking moa個隻 輪流交換用
但好似無乜用 無令我惡化但都唔係好退到紅
黎緊可能再試下用egf精華
呢隻色唔會
唔係偏正紅色 一搽出黎唔會好實色
可淡可build up可濃
但係佢枝姊妹chili就真係難carry d
一搽出黎就好實色
要有化妝或者濃妝先carry到
尢其呢排帶口罩 d咁出色既唇膏變左擺埋一邊
我買左mocha
覺得幾襯冬天
不過依家帶口罩
搽左都冇人知
依家淨係搽潤唇膏算
絲打我都係依家戴口罩戴到個鼻頭泛紅
我用緊dr sebagh嗰隻但好似百幾蚊先得1.95g
Br嗰隻係咪唔錯 但我見佢好似話溝完要7日用完
我呢隻個packing寫6個月
有有人用過bare minerals隻粉狀粉底 未用過粉狀唔知會唔會乾/唔貼面 但又好似透薄啲 尤其呢家日日要帶口罩 好似用粉狀對皮膚冇咁大負擔
有冇人用過Givenchy既唇膏
好唔好用

本身用開dior粉紅透明管果隻lip balm
見Givenchy都有出隻Le rouge perfecto
有冇人用過 潤唔潤
Dior givenchy兩枝變色潤唇膏都有
我覺得都真係For打底 齋搽隻色真係唔掂
但打底用返普通潤唇膏會好好多
不過包裝完勝 叫做買黎儲下
mac除左唇膏仲有咩好用
想趁8折買下野
Original 個隻礦物粉用家
隻粉上面會好似霜狀咁痴住皮膚 所以都好貼下
用落都唔覺乾不過我有用primer打底
最近戴開口罩更加鍾意哩隻粉 因為真係好輕個感覺似無野係塊面上面
係咪一定要用掃上?絲打有冇話用緊咩掃係夾到佢
本身做Research都好壞參半 你咁講完覺得可以一戰
Omega
Estee lauder advanced night repair
最近都諗梗買佢部mini 2,有冇用家分享下
有冇醫學防曬推介?自己用緊Curél 想轉支好啲for做完treatment後用
我都想知
我買咗但試咗一次唔啱用,絲打你要唔要?
我混肌用冬天會乾,夏天就好好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞