不規則分享 | 化妝品 + 護膚 35

1001 回覆
17 Like 6 Dislike
原來間野咁伏架
我見佢又話天然成份
有啲朋友用過佢啲凍膜話幾好
我塊面由中一爛到大學都畢咗業
成塊面好多粉刺暗瘡好紅
又多黑頭
我加加埋埋都買左成千蚊
之前用佢個薰衣草mask
塊面同對眼勁那
仲越用越紅
佢就話我係敏感皮膚 唔啱用
有冇試過用茶樹油 次次生暗瘡用佢好快謝
我用咗佢都眉毛唇毛生多咗
我終於買咗佢嘅水油,B3同bb cream 啦,我覺得幾好用呀,又冇香料酒精。等我用多一排睇下點
有用過bodyshop茶樹油成條line
對我無用
我覺得AD+有啲貴,你可以去試下買Nursery 卸妝啫喱
大概keep住用幾耐會見效
我買埋佢支toner,我覺得似係支toner 唔啱用多啲
呢兩日停咗toner,淨用精華試緊
印象中次次都係搽返用開穩定嘅野等暗粒自己消
跟住就問有冇朋友想收留啲新護膚品
未搵到一樣首選唔生暗粒其次夠保濕嘅護膚品

水油搭b3 用其實真係幾好
等你報告呀絲!
好快吸收但佢上面淨係寫main ingredients,想知道佢嘅全成分 想問邊到買Dr.Zenith 邊到比較平
我都聽過factiv一直想試下佢個b5 唔知佢仲有冇其他精華係快吸收嘅呢
我呢啲內乾外油嘅暗粒肌真係好煩
1至2個星期,攞少少按摩成個眼周。但我自己淨係會夜晚先用,因為佢質感都偏潤,我油肌夏天用唔可以搽太多冬天用就好好
我油肌用long wear even finish ,我都覺有少許既變黃咗,但出左少少油就變咗好靚既奶油肌
夏天用有控油效果,冬天用又唔會太乾卡曬粉。當初新手化妝時好鐘意用佢ba姐姐介紹俾我
可能淨係搽滋潤既面霜就夠?因為我成日覺得搽太多種反而會產生打交情況
利申 油肌 我都唔識
呢點都令我有d hesitation 架 因為我google 過其實佢啲資料唔係好多
卸妝水我用 bioderma粉紅色防敏感果隻,乾淨得黎塊臉又唔會有粘立感覺。試過其他塊臉會癡立立唔舒服
卸妝紙巾都唔好,會傷皮膚
Stay NAKED correcting concealer
想問有冇絲打聽過或者用過suqqu呢個日本牌子?前幾日聽個化妝師同事講呢個牌子既碎粉好滑好靚 想入手試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞