amd cpu&gpu 討論post #38 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
留意🤔🤔🤔

左側:可裝1個24公分水冷散熱器含1個12公分風扇
不過上240mm aio 但只能用一把風扇

上120mm 算
我屌
早知遲一個禮拜先砌女
買撚左5700 今日出5600xt
性能差唔多 但價錢平好撚多
5700加少少上5700xt 好過
用緊 5700XT 琴日玩返 gta5 story mode @FHD
乜柒都開到最盡 GPU 使用率100% 七十幾度
差唔多啦,邊張?pulse ?
藍寶 5700XT pulse
我估係我散熱唔得
差唔多啦,我都係pulse,煲機都係7x度, 100% fan可以壓到低過70度
去到幾多轉
我nitro都係70-73
好彩未砌 即刻打去轉5700xt
5600xt又未夠用 但呢個價顯得5700買左係on99
最後決定上5700xt
Max好似3000轉?平時打機都幾靜,13/1400轉到,不過我粒cpu bottleneck左推唔盡
gigabyte 張gaming oc 寫到6000轉
直升機咩6000轉
4.2 1.35v算唔算高?
所以我好奇你地點玩到full load
3d mark
i mean fan speed
msi after burner
Complaining about memory voltage settings on the ASUS X570i Strix
https://youtu.be/b4ss2eeJcTc
瞓咗好耐,想問下各位巴打 5700xt 個driver fix 好未?
最近想入手一張,但見到成日黑屏有啲卻步
底板壞撚左用緊1700
x570最新bios係咪可以用到ryzen 1700?

如果係既話換x570 TUF定x470-F好?
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞