amd cpu&gpu 討論post #38 睇#1&有時間幫手填表

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
燒極都係得54度嘅
你散熱效能太勁了
其實用原廠散熱器先一定要燒機
你用緊nzxt aio 拆散熱應該冇咩難度
4K仲係得60MB/s已經唔使睇
等等Samsung 980 Pro
CES 2020: ZOTAC ZBOX CA621 Nano With Passive Cooled AMD Ryzen 3 3200U

https://www.anandtech.com/show/15320/ces-2020-zotac-zbox-ca621-with-passive-cooled-amd-ryzen-3-3200u
Sapphire=信心之選
REDDIT鬼佬一早屌到飛起, 同時間連登仔力推
我5700xt 一開始裝19.8.1無黑mon 但一段時間之後咩程式嘅全螢幕都會係咁黑mon著返黑mon著返 狂loop
跟住升左19.12.2同19.12.3 玩BF5一死左就黑mon 都係要重開先得
應該係driver問題 啲bug多到
Adrenalin 2019 Edition 19.11.3 Optional
Adrenalin 2019 Edition 19.11.2 Optional
呢2個本身穩定下
有冇辦法可以唔燒機嘅情況下安全拆到原廠散熱器?

render 片
如果着唔到機呢?
照拔 睇彩數
反正垂直拔就唔會有彎針斷針問題
依家準備砌新機,亦都打算用返原廠散熱器,諗緊好唔好抹走原廠散熱膏換自己嘅散熱膏上去
(自己買咗支新嘅MX-4)
呢個 list

X570/X470/X370/B450/B350/A320 Motherboards (AM4-socket for AMD Ryzen CPUs) Comparison
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wmsTYK9Z3-jUX5LGRoFnsZYZiW1pfiDZnKCjaXyzd1o/edit#gid=2112472504
on9
咩係 LN2 oc
LN2 咩嚟
一定要,換左新膏都涼幾度
LN2 係液體氮
粒U同stock cooler都係全新㗎喎……
照换?
唔換會後悔
下次要拆散熱器就好危險
原廠膏又厚又痴,散熱唔好又難拆
自己換新既好過
用緊19.11.3
之前上19.12玩game就黑
琴晚試左開住COD + CSGO + 開台(OBS CPU preset 用medium) 最高85度係咪落返4.1/ 4 會好D
Why not

講真支膏唔係成日砌機 好難用得哂
而且佢本身果個hs都算係咁(3900x)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞