諗緊個大project,想令到d所謂KOL收皮

482 回覆
497 Like 47 Dislike
阿域巴你有冇追post架,而家係有PR搵大班唔知乜水又冇作品又唔係靚既騎呢人去出ig post先係問題,其實同你冇直接關係喎,你有作品有價值已經唔係狙擊對象啦

呢個po第幾頁第幾個reply有提過所謂封殺目標係紅字呢種?

係你條撚頭一路都好驚無飯開對號入座

你繼續spin啦
阿域巴你有冇追post架,而家係有PR搵大班唔知乜水又冇作品又唔係靚既騎呢人去出ig post先係問題,其實同你冇直接關係喎,你有作品有價值已經唔係狙擊對象啦

呢個po第幾頁第幾個reply有提過所謂封殺目標係紅字呢種?

容許我再講多次啦樓主一開頭都認同咗我講既野係正解 可能係樓主表達得唔太好 我都貼咗link 我都見到你已經睇咗放樓主一馬啦
但係樓主你點定義邊個KOL高汁 邊個係低汁先
如果無客觀定義好難實行喎
我都知你想專搞d 無貢獻 扮野 mk 呃like 賣假野既

但如果有個打扮少少偽韓 但又寫到下文既
畫到下畫既 賣植入式廣告 又點計?

你點樣定義先 呢個位難喎

總之唔岩樓主心水嘅就係垃圾KOL

唔好話唔岩我心水

其實唔岩market大部分人心水

呢班人對產品有反效果

咁仲應唔應該存在?

樓主你話

岩market大部分人既心水就應該留低
唔岩market 大部分人既心水就應該杯葛

有個建議就係響個 fb page 度
每次想封殺某KOL既時候 搞左個投票先
睇下個民意取向係點 然後先決定
咁就可以避免左個人主觀意見
你覺得咁樣如何?

哇一定係一人一票好公平

巴打 雖然選特首無得一人一票
但 Fb 上面 like 同嬲 或者夾埋大笑同喊
唔係一人一票咩? 我真心求教

我鍾意開一百幾十個ac投票都得啦

巴打 我知開一百幾十ac 投票係有可能

但係同時正反雙方都可以咁做噃

咁真正開爆ac 去達到投票目的既人有幾多個先

如果真係要咁做 淋病 689 fb 就一早無晒嬲嬲啦

屌啱啱岀去睇到

我個圈子真係接觸唔到呢d野

依家明啦,即係樓豬follow 左呢堆騎呢怪,而呢堆騎呢怪都收到呢支唇膏有得po 唉豬,反而自覺高質好多嘅樓豬就要自己俾錢買,所以好嬲上黎開po,又唔敢講明係乜野,吹撚到要封殺所有植入廣告

我男人老狗原來無派唇膏比我我嬲?
弱智
柒左起度自圓其說

你想要啲咩咪出聲囉
項多我下次有marketing友搵我合作幫你留多件

由頭到尾

我都係認為kol乞人憎先想封殺

而家屈到我R唔到免費野而酸

你寫文搵唔到食係抵你死嫁

我出得果一本書,根本唔係靠佢開飯
而家個問題係連啲全職作家都搵唔到食
寫吓鱔稿已經叫幫到下

如果你覺得踩我可以令你說服力提升
你好可悲
而由你呢種基本分析能力都無嘅人去jusge攻擊邊個
更加危險

大家咁話啦

你有料自然搵到食

唔好左賴右賴喇

我本身 音樂系出身
音樂詣藝一定高過文學水平好多倍
但寫故個page like 數係share 音樂個page 嘅幾十倍
如果你覺得喺香港有料就搵到食
係你無知

音樂又養唔起你呀?

大把香港音樂人風生水起

佢地搵到食係乜野原因?

呢班人係唔係叫有料?

好認真啦

你自以為有料果d唔係叫有料呀

有料,係要人認同嫁

你搵唔到飯食其實有無反思過問題係出自你自己呀?

屌啱啱岀去睇到

依家明啦,即係樓豬follow 左呢堆騎呢怪,而呢堆騎呢怪都收到呢支唇膏有得po 唉豬,反而自覺高質好多嘅樓豬就要自己俾錢買,所以好嬲上黎開po,又唔敢講明係乜野,吹撚到要封殺所有植入廣告

Facebook ig一向係回聲牆
你睇得多咩
佢就會feed 啲咩俾你

好明顯樓主

其實我有追你啲故 但係都想你f5多幾下 唔好因為封殺廣告會搞到你 同樓主語氣差 係咁鬧 因為樓主到而家都只係講下啫 要做到會好難

佢真係撻著我 係因為佢覺得香港藝術家生存唔到係藝術家本身問題
仲叫人唔好搞藝術
佢咁講完全顯示到佢幾咁自大

我明白 香港藝術已經資源少 如果仲要因為生存唔到而唔去發展 放棄既話 香港真係文化沙漠 我再講多次啦 樓主都認同我講既野代表到佢諗法 我依然覺得係佢表達得唔係太好 同語氣差咗啲 而家既争議點已經唔係開post焦點到

講真
我唔覺得佢會做到啲咩出黎
我只係睇唔過眼我話文人喺香港生存唔到 佢就叫人轉行移民 果種傲慢

Btw其實我應該拎呢啲時間去出文

既然你都好似有啲認同争議點唔係開post焦點到不如就一人少句 其實樓主由頭到尾既Kol應該都係指隔離post果啲 可能因為你同另一位巴打不停争論Kol而引唔明樓主指緊咩 搞到樓主都唔耐煩 先語氣措辭差咗啲
Btw 努力出多啲高汁故

你真係好人
佢已經唔係「語氣差左啲」
係把口臭氣熏天

而且樓主個point 最大嘅問題係難以介定咩叫「垃圾KOL」

呢樣野太主觀
根本無可能搵到一個公正嘅standard
到最後只會演變成批鬥大會

有時
自以為是嘅正義,比邪惡更恐怖

明顯係PR問題多過樓主睇唔順眼果班KOL 問題

邊啲係真心share 高質野 邊啲係呃like買like都分唔到

咁垃圾嘅PR炒左佢啦

所以唔買Kol既野就會搞到宣傳效用減低
而減低既同時 班PR就會知呢啲手法根本冇用 佢地可能會比人炒或者轉手法 到時就可以解決到呢嗰問題 所以樓主先有此想法

你睇得多咩

好明顯樓主

其實我有追你啲故 但係都想你f5多幾下 唔好因為封殺廣告會搞到你 同樓主語氣差 係咁鬧 因為樓主到而家都只係講下啫 要做到會好難

佢真係撻著我 係因為佢覺得香港藝術家生存唔到係藝術家本身問題
仲叫人唔好搞藝術

我明白 香港藝術已經資源少 如果仲要因為生存唔到而唔去發展 放棄既話 香港真係文化沙漠 我再講多次啦 樓主都認同我講既野代表到佢諗法 我依然覺得係佢表達得唔係太好 同語氣差咗啲 而家既争議點已經唔係開post焦點到

講真
我只係睇唔過眼我話文人喺香港生存唔到 佢就叫人轉行移民 果種傲慢

既然你都好似有啲認同争議點唔係開post焦點到不如就一人少句 其實樓主由頭到尾既Kol應該都係指隔離post果啲 可能因為你同另一位巴打不停争論Kol而引唔明樓主指緊咩 搞到樓主都唔耐煩 先語氣措辭差咗啲

你真係好人
係把口臭氣熏天

而且樓主個point 最大嘅問題係難以介定咩叫「垃圾KOL」

呢樣野太主觀

有時

有巴打講左fb嬲嬲同like囉

無得主唔主觀,係多人意見喎

屌啱啱岀去睇到

你睇得多咩

好明顯樓主

仲叫人唔好搞藝術

講真

你真係好人
係把口臭氣熏天

呢樣野太主觀

有時

樓主都有提過下 班垃圾Kol係指隔離post
所以已經唔主觀隔離post仲多正皮過呢到

唔好話唔岩我心水

呢班人對產品有反效果

咁仲應唔應該存在?

樓主你話

你覺得咁樣如何?

哇一定係一人一票好公平

我鍾意開一百幾十個ac投票都得啦

巴打 我知開一百幾十ac 投票係有可能

但係同時正反雙方都可以咁做噃

咁真正開爆ac 去達到投票目的既人有幾多個先

如果真係要咁做 淋病 689 fb 就一早無晒嬲嬲啦

咁係因為777根本唔需要PR姐
就算全港700萬人都後佢,佢都知自己穩坐特首寶座,仲洗乜好似品客咁搞埋咁多公關工程?

如果like 數 嬲數只可做reference ,但你用佢黎決定攻擊邊個page
未免太兒戲
Off topic

阿域你不如面對現實啦

大把人以為自己有料懷才不遇

其實未必係呀

邊啲係真心share 高質野 邊啲係呃like買like都分唔到

咁垃圾嘅PR炒左佢啦

而減低既同時 班PR就會知呢啲手法根本冇用 佢地可能會比人炒或者轉手法 到時就可以解決到呢嗰問題 所以樓主先有此想法

佢果種叫攬炒
Off topic

阿域你不如面對現實啦

其實未必係呀

我諗我搵嘅錢同時間比係同齡嘅頭10%

但我唔覺得自己叻

只係我好彩

我唔會覺得我懷才不遇

因為我擁有嘅已經俾應得嘅多好多

大把寫文叻過我嘅都無機會出書

正因為我負碌

所以更加要去欣賞比得叻但際遇不及我嘅人

而唔係好似你咁自封判官
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

生活唔如意,唔好下下賴人

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

出來既結果,係你一手做成

仲叫人唔好搞藝術

講真

你真係好人
係把口臭氣熏天

呢樣野太主觀

有時

拎個主觀嘅basis做參考,最後得出嘅standard 咪一樣主觀
但係樓主你點定義邊個KOL高汁 邊個係低汁先
如果無客觀定義好難實行喎
我都知你想專搞d 無貢獻 扮野 mk 呃like 賣假野既

但如果有個打扮少少偽韓 但又寫到下文既
畫到下畫既 賣植入式廣告 又點計?

你點樣定義先 呢個位難喎

唔好話唔岩我心水

呢班人對產品有反效果

咁仲應唔應該存在?

樓主你話

你覺得咁樣如何?

哇一定係一人一票好公平

你開fb ac要登記身分證?
救命,我已經唔識分真心定假膠

仲有我已經幾年冇用fb,唔好以為個世界係圍住自己轉,你日日碌fb就全世界人都日日碌fb

其實我純粹討論

薯片:你知唔知你fb上既嬲嬲已經到左你個鼻

淋病:我已經幾年冇用fb,唔好以為個世界係圍住自己轉,你日日碌fb就全世界人都日日碌fb

我相信fb都重代表到民意既 如果民意無被操控既話

屌啱啱岀去睇到

你睇得多咩

好明顯樓主

仲叫人唔好搞藝術

講真

上面都請教左你幾條問題

你回應下

應該都成年人

點解咁幼稚

要個社會就你呢個自稱文人比你生存

而唔係靠你自己實力去殺出一條自己既路呢?

一個成熟嘅社會係要培養人民嘅文藝修養,先至會岀現技術,經濟等其他方面嘅進步。呢d野一定係由其他方面補貼先有可能。正如點解你老母生你岀黎要餵你飲奶,凑你返學,而唔係靠你個小學雞自己實力去殺出一條自己既路?
好心讀多兩本書先上黎嘈啦
Off topic

阿域你不如面對現實啦

其實未必係呀

我諗我搵嘅錢同時間比係同齡嘅頭10%

但我唔覺得自己叻

只係我好彩

我唔會覺得我懷才不遇

因為我擁有嘅已經俾應得嘅多好多

大把寫文叻過我嘅都無機會出書

正因為我負碌

所以更加要去欣賞比得叻但際遇不及我嘅人

而唔係好似你咁自封判官

咁你滿意自己條路就最好啦

唔好怨天尤人喇

我都好尊敬揸筆寫文既人

咁垃圾嘅PR炒左佢啦

佢果種叫攬炒

我個人覺得呢個想法唔差
其實我諗大多正皮呢個post既人都係睇到隔離post果班所謂既Kol
而唔係一啲有value既 例如作家,演員等有知名度既人
而果班Kol搞到減少咗需求
就會搞到少咗利潤
供應自然會跌
跌既同時就會比班PR反思呢啲手法有咩錯
到時班PR反而會知道要搵有一定知名度既人
而唔係呀豬呀狗都得
樓主都有話過可能會益咗你
應該就係講呢樣

仲叫人唔好搞藝術

講真

你真係好人
係把口臭氣熏天

呢樣野太主觀

有時

拎個主觀嘅basis做參考,最後得出嘅standard 咪一樣主觀

都話左fb 評價

但如果你認為fb 投票都唔客觀

咁無得好講

你睇得多咩

好明顯樓主

仲叫人唔好搞藝術

講真

上面都請教左你幾條問題

你回應下

應該都成年人

點解咁幼稚

要個社會就你呢個自稱文人比你生存

而唔係靠你自己實力去殺出一條自己既路呢?

一個成熟嘅社會係要培養人民嘅文藝修養,先至會岀現技術,經濟等其他方面嘅進步。呢d野一定係由其他方面補貼先有可能。正如點解你老母生你岀黎要餵你飲奶,凑你返學,而唔係靠你個小學雞自己實力去殺出一條自己既路?
好心讀多兩本書先上黎嘈啦

你真係低能
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

我教學生一個鐘嘅學費應該多過你一日收入

咁垃圾嘅PR炒左佢啦

佢到依家都未肯認佢針對緊岀面個po支遮瑕膏,成個po係度打稻草人

仲叫人唔好搞藝術

講真

你真係好人
係把口臭氣熏天

呢樣野太主觀

有時

個重點就係 而家個個都係睇完呢個post先出聲 包括樓主 而且我真心唔覺得主觀
隔離post果班Kol 認真係煩多過有宣傳功用
你可以話佢地唔算係Kol 但係咁既話 我覺得你係要入去隔離post講
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

我教學生一個鐘嘅學費應該多過你一日收入

係呀?

真叻

加油

唔好話唔岩我心水

呢班人對產品有反效果

咁仲應唔應該存在?

樓主你話

你覺得咁樣如何?

哇一定係一人一票好公平

你開fb ac要登記身分證?
救命,我已經唔識分真心定假膠

仲有我已經幾年冇用fb,唔好以為個世界係圍住自己轉,你日日碌fb就全世界人都日日碌fb

其實我純粹討論

薯片:你知唔知你fb上既嬲嬲已經到左你個鼻

淋病:我已經幾年冇用fb,唔好以為個世界係圍住自己轉,你日日碌fb就全世界人都日日碌fb

我相信fb都重代表到民意既 如果民意無被操控既話

淋病得嬲係因為佢唔需要like

你試下中央欽點果個係品客?

到時肯定到淋病大打PR工程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞