諗緊個大project,想令到d所謂KOL收皮

482 回覆
497 Like 47 Dislike
Kol全寫係咩
懶人包:一班毒撚睇唔過人地靠樣搵食要搞串個party
Kol全寫係咩

Key Opinion Leader
lm跟機
問題係依班人點解值得被稱為KOL
個post原意幾好,本地所謂KOL文化真係好柒,班垃圾PR只係會睇FOLLOWERS 數去搵人幫佢promote,無錯,班友十個有九個都係mk,整容,有錢仔,總之所有連登公敵都齊晒。
但睇個post既進度,只會吸引更加多唔底得人地有sponsor既港女加入。
其實個post 係想屌依個KOL 文化,俾PR班廢鳩搞臭,乜狗屎垃圾都以為自己上位,葡萄人地一枝唇膏,一set護膚品既港女出番去喇

仲要話人地用cheap晒個brand 自己用嗰陣又唔覺得自己整cheap晒個brand喎
唔明點解d港女成日覺得d野多人用就cheap,少人用就高人一等
雖然我都覺得d ig mk好柒
KOL 係乜9嘢來
又係牙域隻過街老鼠
懶人包:一班毒撚睇唔過人地靠樣搵食要搞串個party

問題係個樣好柒但充滿自信
BY 藍橘子

點解我要養活呢條友?

唉屌 你明唔明人地想講咩

明 但ig kol創作左啲乜
曬幸福?扮靚?

都話你睇開乜野,ig就俾d咩你睇,如果你平時唔係睇開人曬幸福?扮靚?點會睇到呢d人嘅廣告

ig本身就係曬幸福用
個post原意幾好,本地所謂KOL文化真係好柒,班垃圾PR只係會睇FOLLOWERS 數去搵人幫佢promote,無錯,班友十個有九個都係mk,整容,有錢仔,總之所有連登公敵都齊晒。
但睇個post既進度,只會吸引更加多唔底得人地有sponsor既港女加入。
其實個post 係想屌依個KOL 文化,俾PR班廢鳩搞臭,乜狗屎垃圾都以為自己上位,葡萄人地一枝唇膏,一set護膚品既港女出番去喇

仲要話人地用cheap晒個brand 自己用嗰陣又唔覺得自己整cheap晒個brand喎
唔明點解d港女成日覺得d野多人用就cheap,少人用就高人一等

根本就係魚蛋論,酸人地有自己冇,所以唔可以再派野,又唔肯面對自己點解會睇到呢d廣告

好似d mk妹身得d mk仔,俾人中岀即飛之後話男人唔應該有鳩,要全部閹晒
BY 藍橘子

點解我要養活呢條友?

唉屌 你明唔明人地想講咩

明 但ig kol創作左啲乜
曬幸福?扮靚?

都話你睇開乜野,ig就俾d咩你睇,如果你平時唔係睇開人曬幸福?扮靚?點會睇到呢d人嘅廣告

ig本身就係曬幸福用

屌你講岀黎知唔知醜
個世界本身就圍住你轉tim
其實唔係大家cap出黎
真係未見過呢班KOL 乜水黎
反而fb啲作家就成日見 都正路嘅 佢都要畫畫/寫文 同埋真係有一班fans
ig果班就 完全唔明有咩宣傳效果?可能都有嘅 因為呢個post

平時都會買唔少化妝品/護膚品
其實唔係大家cap出黎
真係未見過呢班KOL 乜水黎
反而fb啲作家就成日見 都正路嘅 佢都要畫畫/寫文 同埋真係有一班fans
ig果班就 完全唔明有咩宣傳效果?可能都有嘅 因為呢個post

平時都會買唔少化妝品/護膚品

佢地係乜人ig咪feed乜野俾佢地囉
又唔肯面對
但係如果有人賣廣告你地就話唔買 咁其實你係香港都冇咩可以買到

笑撚死 唔好講咁中得唔得
其實大家都係穩食姐 又無阻住你穩食 唔鍾意咪block囉
利申:中立

穩你老母
成班kol驚無人理 就沖出嚟保飯碗
乜叫酸人有自己無
你喺街會唔會酸啲乞丐白白坐下伸下手就有錢收?
宜家係覺得班所謂kol好似乞丐咁 覺得厭惡啊
一日到底有幾多product收

有無巴打出橋?
講咁耐,有無人一齊開page
1 send email比pr 等佢地知消費者嘅反感
2 要巴絲打齊心協力 一見到呢啲beggar出po r sponsor就cap上嚟 用lihkg力量阻止
1 send email比pr 等佢地知消費者嘅反感
2 要巴絲打齊心協力 一見到呢啲beggar出po r sponsor就cap上嚟 用lihkg力量阻止

齊咩野心 根本係呢到仲有一堆港女係到屌鬼自己要比錢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞