諗緊個大project,想令到d所謂KOL收皮

482 回覆
497 Like 47 Dislike

總之唔岩樓主心水嘅就係垃圾KOL

唔好話唔岩我心水

其實唔岩market大部分人心水

呢班人對產品有反效果

咁仲應唔應該存在?

樓主你話

岩market大部分人既心水就應該留低
唔岩market 大部分人既心水就應該杯葛

有個建議就係響個 fb page 度
每次想封殺某KOL既時候 搞左個投票先
睇下個民意取向係點 然後先決定
咁就可以避免左個人主觀意見
你覺得咁樣如何?

哇一定係一人一票好公平

巴打 雖然選特首無得一人一票
但 Fb 上面 like 同嬲 或者夾埋大笑同喊
唔係一人一票咩? 我真心求教

你開fb ac要登記身分證?
救命,我已經唔識分真心定假膠

仲有我已經幾年冇用fb,唔好以為個世界係圍住自己轉,你日日碌fb就全世界人都日日碌fb

其實我純粹討論

薯片:你知唔知你fb上既嬲嬲已經到左你個鼻

淋病:我已經幾年冇用fb,唔好以為個世界係圍住自己轉,你日日碌fb就全世界人都日日碌fb

我相信fb都重代表到民意既 如果民意無被操控既話

咁一個可以無限開分身嘅投票係咪一個公正嘅投票,你係講投票,唔係講單方面嘅民意

我明白 香港藝術已經資源少 如果仲要因為生存唔到而唔去發展 放棄既話 香港真係文化沙漠 我再講多次啦 樓主都認同我講既野代表到佢諗法 我依然覺得係佢表達得唔係太好 同語氣差咗啲 而家既争議點已經唔係開post焦點到

講真
我唔覺得佢會做到啲咩出黎
我只係睇唔過眼我話文人喺香港生存唔到 佢就叫人轉行移民 果種傲慢

Btw其實我應該拎呢啲時間去出文

既然你都好似有啲認同争議點唔係開post焦點到不如就一人少句 其實樓主由頭到尾既Kol應該都係指隔離post果啲 可能因為你同另一位巴打不停争論Kol而引唔明樓主指緊咩 搞到樓主都唔耐煩 先語氣措辭差咗啲
Btw 努力出多啲高汁故

你真係好人
佢已經唔係「語氣差左啲」
係把口臭氣熏天

而且樓主個point 最大嘅問題係難以介定咩叫「垃圾KOL」

呢樣野太主觀
根本無可能搵到一個公正嘅standard
到最後只會演變成批鬥大會

有時
自以為是嘅正義,比邪惡更恐怖

樓主都有提過下 班垃圾Kol係指隔離post
所以已經唔主觀隔離post仲多正皮過呢到

拎個主觀嘅basis做參考,最後得出嘅standard 咪一樣主觀

都話左fb 評價

但如果你認為fb 投票都唔客觀

咁無得好講

你夠話啲KOL買like 啦

到時幾百個印度人衝入黎投票你又點計?
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

生活唔如意,唔好下下賴人

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

出來既結果,係你一手做成

我教學生一個鐘嘅學費應該多過你一日收入

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇
咁你不如define 吓咩叫KOL[/quote]

隔離post,嘔心情侶,肥X果類

其實如果你唔係呢類

你又會靠廣告搵食

封殺呢班人對你有利[/quote]
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

你咪走去check 吓一個音樂系畢業嘅人收幾錢一個鐘

仲要吹開演唱會

其實我有追你啲故 但係都想你f5多幾下 唔好因為封殺廣告會搞到你 同樓主語氣差 係咁鬧 因為樓主到而家都只係講下啫 要做到會好難

佢真係撻著我 係因為佢覺得香港藝術家生存唔到係藝術家本身問題
仲叫人唔好搞藝術
佢咁講完全顯示到佢幾咁自大

我明白 香港藝術已經資源少 如果仲要因為生存唔到而唔去發展 放棄既話 香港真係文化沙漠 我再講多次啦 樓主都認同我講既野代表到佢諗法 我依然覺得係佢表達得唔係太好 同語氣差咗啲 而家既争議點已經唔係開post焦點到

講真
我只係睇唔過眼我話文人喺香港生存唔到 佢就叫人轉行移民 果種傲慢

上面都請教左你幾條問題

你回應下

應該都成年人

點解咁幼稚

要個社會就你呢個自稱文人比你生存

而唔係靠你自己實力去殺出一條自己既路呢?

一個成熟嘅社會係要培養人民嘅文藝修養,先至會岀現技術,經濟等其他方面嘅進步。呢d野一定係由其他方面補貼先有可能。正如點解你老母生你岀黎要餵你飲奶,凑你返學,而唔係靠你個小學雞自己實力去殺出一條自己既路?
好心讀多兩本書先上黎嘈啦

你真係低能

駁唔到?
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

我同阿域?

我ok呀
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

仲要吹開演唱會

咁你一日教幾多個鐘?

佢真係撻著我 係因為佢覺得香港藝術家生存唔到係藝術家本身問題
仲叫人唔好搞藝術
佢咁講完全顯示到佢幾咁自大

講真

上面都請教左你幾條問題

你回應下

應該都成年人

點解咁幼稚

一個成熟嘅社會係要培養人民嘅文藝修養,先至會岀現技術,經濟等其他方面嘅進步。呢d野一定係由其他方面補貼先有可能。正如點解你老母生你岀黎要餵你飲奶,凑你返學,而唔係靠你個小學雞自己實力去殺出一條自己既路?

你真係低能

駁唔到?

廢鳩事理你
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

條友講到無野好講 走去攻擊人生活如唔如意

講真丫

呢個鐘數仲on 緊嘅,有幾多可能性丫
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

仲要吹開演唱會

咁你一日教幾多個鐘?

平均3個鐘

所以先咁得閒喺度同你9up
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

講真

上面都請教左你幾條問題

你回應下

應該都成年人

點解咁幼稚

你真係低能

駁唔到?

廢鳩事理你

諗唔到點駁我依家谷到塊面都紅哂淨係識覆粗口?
阿域巴你有冇追post架,而家係有PR搵大班唔知乜水又冇作品又唔係靚既騎呢人去出ig post先係問題,其實同你冇直接關係喎,你有作品有價值已經唔係狙擊對象啦

呢個po第幾頁第幾個reply有提過所謂封殺目標係紅字呢種?

明顯係PR問題多過樓主睇唔順眼果班KOL 問題

邊啲係真心share 高質野 邊啲係呃like買like都分唔到

咁垃圾嘅PR炒左佢啦

#81講左同我差不多既野
而家咪就係PR分唔到,令一部份人反感,樓主先攪呢個行動表達不滿,廢左班垃圾既影響力係佢表達PR有問題既一個方式黎。樓主又唔係佢老闆,點炒佢,炒到佢洗鬼開post咩
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

好丫
其實個啲KOL係咪覺得自己真係好出名
真係key opinion leader
行出街認到幾多個呀
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

好丫

Ok

開新post你開盤

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

好丫

Ok

開新post你開盤

你開啦
你係判官嘛
其實個啲KOL係咪覺得自己真係好出名
真係key opinion leader
行出街認到幾多個呀

你又係講邊d,唔好打稻草人啦,要講就開名
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

好丫

終於lihkg 有第一屆捐錢大賽
你地兩個想點玩法

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

好丫

Ok

開新post你開盤

你開啦
你係判官嘛

咁你都要講下你想捐幾大

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

好丫

Ok

開新post你開盤

你開啦
你係判官嘛

即係肯做水魚代表有道理?
Off topic

阿域你應該都年紀唔細啦

打算下將來,面對現實呀

你自己係最大責任呀

條路點行,係你自己揀

係呀?

真叻

加油

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

冇訓過咁 而家夠鐘要起身喇
阿域巴你有冇追post架,而家係有PR搵大班唔知乜水又冇作品又唔係靚既騎呢人去出ig post先係問題,其實同你冇直接關係喎,你有作品有價值已經唔係狙擊對象啦

呢個po第幾頁第幾個reply有提過所謂封殺目標係紅字呢種?

明顯係PR問題多過樓主睇唔順眼果班KOL 問題

邊啲係真心share 高質野 邊啲係呃like買like都分唔到

咁垃圾嘅PR炒左佢啦

#81講左同我差不多既野
而家咪就係PR分唔到,令一部份人反感,樓主先攪呢個行動表達不滿,廢左班垃圾既影響力係佢表達PR有問題既一個方式黎。樓主又唔係佢老闆,點炒佢,炒到佢洗鬼開post咩

根本就唔需要多此一舉

啲KOL係無影響力嘅自然喺銷售量反映到

唔講咁多有無鬥捐錢睇

講真丫

大家咁話

有巴打建議鬥捐錢

我ok

你呢?

好丫

Ok

開新post你開盤

你開啦
你係判官嘛

咁你都要講下你想捐幾大

你玩幾大我咪跟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞