諗緊個大project,想令到d所謂KOL收皮

482 回覆
497 Like 47 Dislike
1 send email比pr 等佢地知消費者嘅反感
2 要巴絲打齊心協力 一見到呢啲beggar出po r sponsor就cap上嚟 用lihkg力量阻止

齊咩野心 根本係呢到仲有一堆港女係到屌鬼自己要比錢買

你認為會有班理性既人支持咩 最後咪笑人地個樣柒,又一堆話自己係中學同學既出黎
呢個project 真係笑死人
比啲KOL 影響到去消費,得兩個原因
一係睇嗰個無判斷力 見人講兩句就落疊
一係就件野本身WORK 差啲傳傳唔係個個知
跟本同其他傳播媒體分別不大

你想KOL 收皮呢件事 我真係得啖笑
點解你唔反cctvb? 唔反youtube? 牛欄牌啲廣告仲煩膠啦

點解你唔反cctvb? 唔反youtube? 牛欄牌啲廣告仲煩膠啦

咪就係之屌beauty bloger果班港女咁囉

咪就係之前屌beauty bloger果班港女咁囉
BY 藍橘子

點解我要養活呢條友?

唉屌 你明唔明人地想講咩

你不如總結下呢個既藍橘子既邏輯出來啦咁

作家同kol賣廣告唔係同一回事呀?
佢係有用心思度過篇文去賣廣告
有付出有錢收,同kol坐喺到買follower likes唔同喎
再者樓主係咪比人呃過
唔鍾意咪block同唔睇囉
你想睇就要收人皮
不如你番中国收老共皮先啦
舉腳支持樓主
BY 藍橘子

點解我要養活呢條友?

有付出有錢收,同kol坐喺到買follower likes唔同喎

作家唔可以係KOL?陳雲係唔係?
香港大部份 KOL 應該跟大陸叫網紅 (網絡紅人) ,

KOL 中文叫"意見領抽", 最起碼係達哥果類先算 KOL

香港班所謂 KOL, 男只係識自拍 9up, 女就有胸露胸, 無胸露腿,
成班 MK 只係比較多人 follow 就叫 KOL ? 完全影衰香港文化水平, 柒出國際 !!

香港班所謂 KOL, 男只係識自拍 9up, 女就有胸露胸, 無胸露腿,
成班 MK 只係比較多人 follow 就叫 KOL ? 完全影衰香港文化水平, 柒出國際 !!

個撚個寫自己使public figure
真係唔知醜字點寫
成班kol驚無人理 就沖出嚟保飯碗
乜叫酸人有自己無
你喺街會唔會酸啲乞丐白白坐下伸下手就有錢收?
宜家係覺得班所謂kol好似乞丐咁 覺得厭惡啊

咁我問你喇:你平時見到乞兒有好多人幫同捐錢比佢地 你會唔會特登開post出黎攻擊乞兒?話佢地憑咩??

一句講曬 唔理咪冇野囉

個撚個寫自己使public figure
真係唔知醜字點寫

不如反左youtube d王國紀元、創世破曉廣告先
果班KOL我都無follow開
佢地d ig/fb 廣告關我撚事
BY 藍橘子

點解我要養活呢條友?

講到咁易你唔試下坐係到買follower買likes?
但係如果有人賣廣告你地就話唔買 咁其實你係香港都冇咩可以買到

幾時反明星,反tvb,反電台,反報紙雜誌,反紅隧,反巴士站
連KOL個名都影衰曬 Key Options Leader個意思變曬質 公廁化
支持
Draw到attention,KOL先有follower/市場
即係話你搞到佢地既attention佢地就玩完
所以樓主可以諗下都做KOL去教育返大眾 (其實上面有巴打都有提類似方法)

但個感覺有d似"為左公義去做黑警"
BY 藍橘子

點解我要養活呢條友?

講到咁易你唔試下坐係到買follower買likes?

個重點喺作家賣廣告同kol賣廣告喎笨柒
想人地收皮麻煩由自己做起
打開你IG, del晒班唔識既人,以後有咩大波女神呀,黑絲長腿呀嗰啲,唔好like唔好follow!個撚個都咁清高人地咪無飯開囉,咁你開心未?
無知一問
班PR以後會唔會因為班KOL平
所以淨係搵KOL做
令到其他有料而靠做廣告搵食嘅人無飯開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞