諗緊個大project,想令到d所謂KOL收皮

482 回覆
497 Like 47 Dislike
KOL賣多人follow然後收廣告費然後hard sell又或者植入廣告

如果我地整一個group,夠多人

講到明KOL推介d乜

我地一定唔會用

咁係唔係會餓死好多KOL?
支持!

不過香港人出名無骨氣
你睇L'Oréal group一車車港女買就知啦
正皮左先
好啊
咁到時咪你地成為咗KOL
以後幫人賣廣告囉
KOL 賣廣告呢樣嘢係supply and demand 問題
根本唔會stop到
最好俾我做個group嘅leader
我話罷買邊樣就邊樣
到時我再同你講應該買d咩
以後幫人賣廣告囉
KOL 賣廣告呢樣嘢係supply and demand 問題
根本唔會stop到

唔係!

我想既只係停止kol既煩人廣告

無諗過要起當中得到利益!
最好俾我做個group嘅leader
我話罷買邊樣就邊樣
到時我再同你講應該買d咩

唔推介任何產品

只會講罷用某一隻比d乞人憎KOL鳩推既產品
以後幫人賣廣告囉
根本唔會stop到

正想講

夠多人,夠多人你做乜都得啦
支持!
其實真心唔明d大牌子做乜要一車車咁送貢品比邦主 搞衰哂自己品牌
就好似C字頭唇膏送十幾廿支俾人 搞到我以為佢牌子好cheap周街派廁紙咁
以後幫人賣廣告囉
根本唔會stop到

唔係!

有人迫你睇廣告?
支持!
其實真心唔明d大牌子做乜要一車車咁送貢品比邦主 搞衰哂自己品牌
就好似C字頭唇膏送十幾廿支俾人 搞到我以為佢牌子好cheap周街派廁紙咁

班KOL憑咩收
支持!

班KOL憑咩收

最嬲喺哩樣 求尻其影張相 (有d hea到擺係stories @CXXXXXHK THANKS~)咁柒樣就有十幾廿支唇膏收 憑乜
KOL有幾種:

1. 收大牌子既廣告費

2. 不地包裝自己好靚好潮好型果d,整(自家?)牌子然後賣

對付第一種:
講到明唔買果隻牌子

對付第二種
呢班人有幾何自家製?淘寶完轉手賣貴d瘋狂賺錢

又或者

根據KOL來封殺

總之某件KOL所推既產品

我一定唔買
真係估唔到Chanel會成set送比啲識佢老鼠嘅人
一定唔買佢
以後幫人賣廣告囉
根本唔會stop到

正想講

夠多人,夠多人你做乜都得啦

目標只想停止垃圾KOL盲推產品

唔會推任何產品
而家其實做野可以兩大方向

1. 根據品牌來封殺

2. 根據KOL來封殺

封殺目的:

停止乞人憎hard sell及植入式廣告!

大家受夠左垃圾廣告洗板!

所謂既垃圾KOL如果係當中得益

佢地既垃圾鳩推產品既乞人憎行為只會變本加厲!
以後幫人賣廣告囉
根本唔會stop到

唔係!

有人迫你睇廣告?

你睇左廣告都唔自覺?
其實好多大牌子都會亂送野俾啲所謂kol
乜牌子都有 幾乎可以日日收到唔同嘅野
衫褲鞋襪化妝品乜都有
第一時間諗到DW
其實好多大牌子都會亂送野俾啲所謂kol
乜牌子都有 幾乎可以日日收到唔同嘅野
衫褲鞋襪化妝品乜都有

然後呢班粉腸KOL就會鳩推呢d產品再瘋狂出煩人廣告

就係要停止呢d行為
支持
屌佢老母 Chanel 送包色比啲所謂KOL 真係好垃圾
佢地好多都唔會swatch,有啲求鳩其影張相算,完全對消費者冇幫助,仲令我覺得自己比錢買好低賤好on9
你送廣告色都算啦仲要包色,仲要唔止第一次
列哂啲仆街pr 出嚟搞大佢啦
支持,開番個fb page?
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞