諗緊個大project,想令到d所謂KOL收皮

482 回覆
497 Like 47 Dislike
支持,開番個fb page?

支持,開番個fb page?

有無興趣一齊搞
致品牌推廣經理:

其實植入式廣告同hard sell真係非常乞人憎

明白你地要推廣貴品牌而增加銷售額

但希望你地從適當途徑去推廣

否則只會帶來反效果

現在我地表明立場

由所謂KOL盲推之產品

我地本人會封殺其品牌

而會叫身邊朋友,親人停止使用有關品牌

了解到可能已經有批出左既sponsor

我們很理解

所以以上封殺KOL行動會在2017年4月7日後認真執行

停止討厭KOL廣告!
正評
上面篇野內容有無巴打幫手執執或者修改下?

阿豬阿狗都送真係搞到個品牌好公廁feel
小弟諗頭有限

各路巴打絲打集思廣益
咁到時咪你地成為咗KOL
以後幫人賣廣告囉
KOL 賣廣告呢樣嘢係supply and demand 問題
根本唔會stop到

唔係!

我想既只係停止kol既煩人廣告

無諗過要起當中得到利益!

有人迫你睇廣告?

你睇左廣告都唔自覺?

有乜問題,你follow 人都係想睇人d野,廣告商落廣告都係睇中你呢個潛在客戶follow左呢個"kol"
你一係就unfollow 人,唔好再睇
冇人follow 呢個kol自然接唔到廣告
你又要睇又唔俾人賣廣告,人地唔洗食飯?
買個去廣告app都要俾錢啦
有冇常識咖?
咁到時咪你地成為咗KOL
以後幫人賣廣告囉
KOL 賣廣告呢樣嘢係supply and demand 問題
根本唔會stop到

唔係!

我想既只係停止kol既煩人廣告

無諗過要起當中得到利益!

有人迫你睇廣告?

你睇左廣告都唔自覺?

有乜問題,你follow 人都係想睇人d野,廣告商落廣告都係睇中你呢個潛在客戶follow左呢個"kol"
你一係就unfollow 人,唔好再睇
冇人follow 呢個kol自然接唔到廣告
你又要睇又唔俾人賣廣告,人地唔洗食飯?
買個去廣告app都要俾錢啦
有冇常識咖?

你係KOL?
一堆男人想抵制女人市場

女人產品最終比錢找數既其實有大部分係男人

手袋,化妝品

同埋女人又真係全部都好buy kol定係盲追?
呢個真
儲少少fans 再係淘寶買下like
就要好多野收 抵過自己去買
Flap flap flap
呢個真
好多野收 抵過自己去買
呢個真
就要好多野收 抵過自己去買

D product manager 又係戇鳩亂派sponsor
乜撚野叫KOL
好似鳩假期咁玩啦,幾正
有另一類KOL唔收sponsor但有自家'品牌'

好似之前連登都講過幾件

淘寶衫30蚊然後自己著上身

賣返比妹妹仔收300蚊

呢類就同佢玩貨源起底

恥笑班kol followers做左傻西就自然封殺到自家品牌KOL
乜撚野叫KOL

都係跟返香港人而家既定義
老老豆豆 人地大牌子既target audience根本就唔係你地班連登仔 連customer都唔係 封咩殺

利申 唔鍾意呢種風氣 不過近排Study緊KOL 覺得stop唔到
好似鳩假期咁玩啦,幾正

復古肥西X宝韓風顯瘦裙
老老豆豆 人地大牌子既target audience根本就唔係你地班連登仔 連customer都唔係 封咩殺

利申 唔鍾意呢種風氣 不過近排Study緊KOL 覺得stop唔到

女人產品,有男人埋單

男人大牌子,有邊隻有靠KOL?
我相信討厭KOL歪風既唔單止係巴打

應該有絲打都討厭KOL式廣告
其實搵d所謂kol落廣告真係好on9 迷得d youtuber/kol個d有9成都係中學雞妹妹仔 根本冇錢得幫襯大牌仔
BY 藍橘子

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞