量化/程式交易入門兼學術討論區

295 回覆
73 Like 4 Dislike
大期都fill唔到真係有少少抆水
你有冇估計過個order fill嘅probability
同market maker搶飯食係唔易
lm
留名學野
佢應該係加多幾張會更加做唔到
consistently fill到1張都開要香賓
彪哥
試下用「冇雙普選就獨立」做口號

牌面上你係爭取緊無人有異議既雙普選。實質上你提供緊清晰既路徑,解釋緊點解要獨立、以及為獨立提供正當性。

對於和理非,一開始可以則重係「雙普選」上面。但潛移默化地灌輸佢地獨立既可行性。對於獨派,亦解決左「時機」問題;因為嚴格上口號並唔係直接提倡獨立,但同時宣傳緊獨立。
個doc寫得難睇姐,用落都冇咩難
不如直接用IB支那futu仲要冇得trade期貨期權
我有睇過quantconnect 配ib, 佢話要disable 2fa for trade,但個sls 香港sfc強制要開,咁有無人試過ib加quantconnect live trade成功嗎? 感謝
賭錢都可以賭得pro
有人可以玩21點玩到贏幾百萬幾千萬甚至拎世界冠軍
有人可以玩到輸身家
贏一鋪半鋪可能靠運氣
但要持續都贏到錢一定靠技巧
如果連trade min amount 都唔work 你唔洗諗個strategy 可以scalable
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞