量化/程式交易入門兼學術討論區

295 回覆
73 Like 4 Dislike
留明
見樓上有人提過 Andreas Clenow d 書

近排佢本新書 Trading Evolved: Anyone can Build Killer Trading Strategies in Python
入門黎講都值得一睇

machine learning 公司project 初步玩緊
有D 地方跟 advanced in financial machine learning 書idea
例如 purged and embargo cv
Lm
lm
留名
近排睇緊巴打推介本書
以入門嚟講本書真係教得幾好
本身有code底但唔知點入手玩algo trading
多謝巴打
新手 係quanconnect寫左個strategy backtest result 幾好 唔知有冇人知道點deploy去ib到 啲code洗唔洗改
留名學野
新手想學係咪睇死呢啲書先?覺得好無從入手
lm
lm
冇錯 我見D人都係講學術離地野多 得少數人出聲 根本一個打工仔(除非你好有米又好多時間)技術要求好打有限 唔係話咩
樓主邊到學python?近排MC轉Python,學極都唔識,成日有error
Forex?
無用algo trade
人手都無賺無蝕
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞