即影即有貼相 / 集中討論post (14)

995 回覆
16 Like 0 Dislike
本身有sx-70 但想玩埋600
想問下mint部slr670值唔值得買
還是買多部sx-70改600低玩啲
slr670暫時聽唔少人用過都好滿意,不過可以留意埋呢位外國人既計劃

https://opensx70.com/posts/2020/02/acknowledgements?fbclid=IwAR314fuV3LtBzkJSpHWVXfhw1SmfdRy1FiQt49FVxvlMXXd946Q1gjuhDko
因為覺得slr嘅自主性大啲之餘
又可以隨時玩到100同600好吸引
但個價錢一下子跳左幾倍真係想考慮清楚先
正喎!
Btw想玩600 點解唔考慮slr680

利申 680打手 sx70/slr680都持有
好似好難搵到 slr680
不過我無落過香港啲鋪頭睇過
我個部sx-70 sonars係台灣啲ig shop買返黎
我個陣係肥花買 間中都見到有人放
個賣家岩岩拎完去mint body check
貴小小我當比左mint既保險費
想問 我有用即影即有mini8 但過咗年再影啲相出黎勁黑 (相紙冇過期,有閃光燈) 有冇人知點解
測光/快門壞左
換部新啦
咁快就壞btw thanks!
室內閃都有限距,有啲機2米遠就收皮
主體同部機有幾遠
可能閃光燈唔夠力打落個主體到
各位巴打點睇Leica sofort?
同富士有咩分別
個樣靚啲

利申 用緊
都影得算近 自拍嘅話會上半part黑咗
菲林問題唔關機事
睇樣已經知道唔洗再睇落去
唔做好D菲林
出100部都係I-TYPE新機都冇用
冇相好難講
前面巴打幾個可能性都有
想講下最近既聖誕節菲林
唔知係我個測光弱左定菲林問題
好天影減左ev都又白又紅
用完嗰盒d色又好似真係正常返
同埋想問下黑店係咪i字頭
手頭上得返一張相紙,之前去開星際買都冇哂,i字頭都冇
Showa
有你好買多啲 停產左一排 之後可能要amazon ebay了
其實自從 最後一水IMPOSSIBLE之後
由新POLAROID開始
佢一直冇解決個OVER洋紅色問題

根本佢連COPY最後一水IMPOSSIBLE都冇意慾

唉… 我真係仲有一盒最後一水IMPOSSIBLE SX-70
雖然雪住但應該都要用
再唔用就冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞