即影即有貼相 / 集中討論post (14)

995 回覆
16 Like 0 Dislike
有跟開呢個群, 佢用鋁合金開模一定貴
因為要有插刀同避開背板掛鈎所以變成側出片, 但腰平機側出真係接受唔到
打側部機用腰平太高難度
不過激讚真係由零開始做機背, 電子, 機械, 畫圖一腳踢

不過以佢第一代機背的反應, 訂單一定達標既~
側出姐係成張相轉左90度?
咁真係差d
貴到買多套500CM都仲得
跟本蝦天生唔夾後背
玩rb67算啦
On9
我喺旺中/星際求其一間鋪頭買都平幾十蚊
你減得嗰一蚊 我真係多撚謝哂
仲要俾錢你捐俾班狗?
咪傻啦 垃圾快圖美
BTW個盒有冇得直接扔落回收箱回收?
打側出真係有d卻步
都算係一個特色,可以寫詩
好勁,個側出一畀欠巴一講即刻文青好多!
原來而家500cm 跌到咁殘?蝦個勾同黑邊天生同instax square 唔夾同意搵另一個機身,反正instax 解像度無菲林對鏡頭有咁高要求
喂,冷靜啲好唔好,一陣人地以為我開分身
Between無支那寶唔洗諗 慳返筆
新人lm 用緊polaroid spectra,係日光下影出黎d相全部好黃係咪正常?如果想d色出d係咪要用新d既機先做到?
Leaked: Polaroid Now Camera

https://polagraphic.xyz/leaked-polaroid-now-camera/

Polaroid is rumoured to be releasing a new instant camera named the “Polaroid Now” for $99.

The camera is described as an “Autofocus i-Type Instant Camera,” key word being “Autofocus.”

While no information can be found on Polaroid's website or other retailer’s, the URLs on the box also aren't active yet.

The following information is seen on the outside of the box:

35-40mm f/11 lens
Autofocus
15-pack Battery Life*
Double Exposure
Self-timer
Accurate Flash
Uses both i-Type and 600 film.
想打instax?
好多鬼佬鬧緊佢地成日出垃圾機唔搞部新sx70
30-40mm … 變焦?
不穩定焦距
Fujifilm INSTAX Mini 11 review : BEST instant camera

https://www.youtube.com/watch?v=DFBpYjT3aX0

呢到可能無咩人會買,不過可以睇下
曝光真係進步咗好多
咁有心搞instax,睇嚟好搵過傳統菲林好多
但呢排佢D 新產品全部都是instax mini, instax square 出完SQ20 後停哂...
其實寧願佢花時間改善instax既dynamic range
你見佢連 fp100c 都停產就知道佢寧願搞一大輪digital filter 都唔會提高即影即有既質素...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞