即影即有貼相 / 集中討論post (14)

995 回覆
16 Like 0 Dislike
係, 佢地都係抄網上DIY 測光表加個殼, 不過自己懶得砌同焊線買現成品慳時間都OK。如果改機失敗我就會買番隻用, 而家用手機測光app 好唔方便 (人人以為我影相我測光喳唔好咁快擺哂pose)
RB67 本身係影樓機, 揹出去係真壯士
唔想一袋二袋又機又測光表左拎右拎被朋友們嫌棄, 本身影相己經唔快, 等多過十秒鐘就開始西面...

特登買多部rb就係為咗玩sq背
好毒
但個背都要5K
http://coyotecameraworks.com/instaxbackrb67/
鬼佬出咗啦三千幾 用到square同mini菲林 有得影黑白
不過暫時唔寄香港要用集運
傻鳩先同印度佬買
得罪講句,Diana全個系列都
嘩有RZ II 米人~ 話時話無論菲林定手動 instax 都係搵D 有耐心既人影好D, 影慢左唔小心炒左無壓力~
你買到? 我都有睇, 但一出個背瞬間沽清左...
冇呀佢出之前已經訂咗淘寶
咁有咩square 機屌得過
富士sq6水貨同lomo instant square都幾好
一部樣靚一部相靚
Thanks bro
都多 不過依家直頭少影相
係 有時會反轉放
645 pro咁易花?我用左幾年都無事
不過我用得幾小心
想放棄rb67 換rz67
rz67好似都用得果隻square 背
RZ個sq背 同RB 唔同不能共同架...
睇返欠巴啲舊遊記真係好正
啲即影即有真係好好J好治癒
收到欠巴啲即影即有嘅人肯定會好開心
係咪收咗錢
你幾時過數?
個樣比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞