即影即有貼相 / 集中討論post (14)

995 回覆
16 Like 0 Dislike
我覺得價值在於佢地研究整個電路去做到果個TIME MACHINE
如果只係對焦
本身原670已經做到

我認為值得
咁當然 豐儉由人啦

利申無錢

做乜slr680變左潮物咁
Rf70 揮手區
女朋友生日想買部比佢做禮物
窮學生爬過文好似Fuji比較大眾化 本身對影相完全冇認識
如果mini 25同mini 9揀應該邊款比較好
覺得質素點
想問下有冇可以充電既cr2電池介紹...
唔想用完又買...
ps:屋企有電池差機
有:1. 淘寶 (寄唔寄到香港係另一回事)
  2. 醫悲阿媽信都有
  比中囯貴3-8倍左右啦 (未計運/可否運)
  (要唔要自己決定 只提供資訊)

之前有巴打提過
充電CR2個電壓比較高
中囯教嘅做法係叉完擺一輪先用
CR2標準係3V
我以前試過用錶CHECK
放一晚到第二日係大約3.2V至3.6V都有
(用唔用自己決定 只提供資訊)
冇所謂
送俾女友
外觀靚重於一切

兩部機你可以比較下:
http://www.fujifilm.com.hk/products/instant_photo/cameras/instax_mini_9/
http://www.fujifilm.com.hk/products/instant_photo/instax_mini/instax_mini_25/

註:富士香港代理(行貨)為支持香港警察的中港照相器材集團(01123)
都唔算潮物丫
利申冇
唔會,都係膠鏡。
Slr670 or rf70 好?
唔同既機黎
想玩po定富賤film?
想全手動定點?
Fuji film穩定 po又有啲驚喜咁
睇下想點取捨

Btw我覺得聖誕版600幾好喎色水 無偏紅
想買sx70菲林邊度買平 平時就係mint買但又嫌遠
買左部SQ6 想問買腳架有無推介
新手上路
部機咁輕
是但一支腳架都頂得住啦
買普通相機腳架就得?
想玩wide,500AF同RF70點揀好?
機貴
但用得過
有驚喜
會唔會好大部
rf70
利申 想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞