[10月新番] Fate/Grand Order 絕對魔獸戰線巴比倫尼亞 [2] - Viu先行又無字幕睇

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
吓唔嘴炮 又咪四天王
你以為日本仔寫得出d咩
人地遊戲原作本身就係咁
同埋佢係master唔係負責打條友黎
你估而家係d四天王主角?
當初鬼知會動畫化咩
第一部男主完全就係玩家,係嘴炮食花生
第二部先開始寫男主心理
而且嘴炮到三個女神反水,極大功勞㗎啦

反差萌咁大
大中細美杜莎都係淺川悠
我就係睇萌娘發現都係同一個聲優 心諗冇update定點
真係同一個咁勁
仲有佢兩個家姐
正常蘑菇套路
原本係泥緩和氣氛
吓我係講acg 成個業界
我覺得 fate 系列個氣氛寫到 fate zero 咁 heavy 會好睇好多

所以 hf 線特別精彩其一都係喺氣氛形造,至少冇噉歡樂先
HF本來就係最初三路線之一
講heavy FZ都係未到HF個程度
最多係話硬核,因為無乜幾多聖杯戰爭係專業人士去打
講多次佢都唔係戰鬥人員黎
設定上黎講正係因為佢呢個「一般人」的設定先至令到其他英靈肯幫肯服佢(不論男女)
換左係你心目中那些英偉男主反而係反效果
寫得平凡啲比你代入,acg界明明大把屈機男主,睇其他囉
fgo啲敵人級數唔係話master越勁越大贏面(A組另計),個劇本係寫到如果主角唔係個平凡但善良嘅普通人就過唔到關,當然啦比士郎或者凜嗰種好人應該都得,如果你係切嗣嗰種反而未必得
設計個有料到嘅fgo主角應該幾難,有servant存在嘅情況下,太勁又唔得,二三流實力又多餘。
同埋當初寫劇本出game主角啲嘴炮反而冇咁大問題,係載體一變黎到動畫先奶嘢
你係咪睇親都係四天王咋
如果係就睇多啲其他喇
如果唔係咁點講得出呢句
我覺得啲日常反而有助襯托後面嘅悲慘
冇士郎同櫻同凜煮飯仔,後面櫻黑化大家邊會咁傷心,主角邊會咁慘
咁TM唔啱你睇
蘑菇中意寫愛情小品(?)同歌頌人類嘅戲
鬥智鬥力唔係寫唔到,似冇興趣寫
場場聖杯戰爭都會變質,掛羊頭賣狗肉
岩呀
所以應該比我痴痴地既剩係識卡茶既Guda子
我對個咀炮男主零興趣

呢個呀
如果換轉佢擔正唔知套嘢會有咩化學作用
係囉 理咩人理乜柒
抽卡抽卡最緊要抽卡
有咩事交比盾子做囉
咁先係Master呀嘛

有咩事自己搞店啦
一係令咒一係定石定死對面
咁先係FGO

寫個傻佬鳩up出黎三督屁
不了
你寫個寶五金閃閃出黎三令咒地圖炮然後比術閃屌鳩我都受呀
嘴炮睇人打 好過自己開主角光環去打
次次睇士郎打閃閃都眼火爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞