[10月新番] Fate/Grand Order 絕對魔獸戰線巴比倫尼亞 [2] - Viu先行又無字幕睇

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
化為龍體的提亞馬特可以讓階級在A++以下的攻擊無效化。

呢句即係要比A++更高級先傷到龍體提媽?
王財E~A++,咁有冇bug
自膠
應該係話把刀默認A++?
係咪我標準低 我覺得今集除左d劍copy&paste之外都已經算唔錯
係賦予死亡概念嗰度表現到佢好似ntd咁成身藍色裂紋咁好似唔夠震撼
唔關業界作品數量事,呢套已經證明咗自己依然可以整得好靚。
明明前面啲戰鬥作畫已經咁高質,點知後面反而差咗,前面集數將我期望拉太高
比翻前兩集今集觀感真係麻麻哋,
同埋講真我作為觀眾,我理得你爆唔爆肝,中間已經有幾個禮拜冇嘢睇
首先當年業界根本未爆炸,更加唔駛講無肺炎阻住
其次Ea原本都係光炮黎,FZ係另一個模式,根本無話邊個好同唔好
光炮嘅效果都可以好好,同埋我知ea原本係光炮,我嘅意思係同樣作為光炮,fate zero嘅excalibur已經好過今集ea,而唔係fate zero嘅ea好過今集嘅ea。
今集ea當然算好,只不過遠低於預期
咁咖哩棒已經直頭兩樣野黎
都係那句,當年的業界作品量都不是現在的可比,加上而家仲有肺炎,已經算係夾硬肝出黎
唔關業界作品數量事,呢套已經證明咗自己依然可以整得好靚。
明明前面啲戰鬥作畫已經咁高質,點知後面反而差咗,前面集數將我期望拉太高
比翻前兩集今集觀感真係麻麻哋,
同埋講真我作為觀眾,我理得你爆唔爆肝,中間已經有幾個禮拜冇嘢睇

香港人心態
畫面崩我理解係因為業界爆炸

但劇情鋪排成咁仲點抵賴
山翁路人化
問題係邊到 作為觀眾
我體諒你整唔切
但我覺得你整得差
有冇衝突
FGO咁大嗰ip 睇到aniplex放咗好多資源落去
正正因為係咁先更加不解依集點解搞成咁 仲要係最尾先搞成咁 臨尾香
垃圾就垃圾架啦屌
整垃圾出黎唔撚屌得?
祝你全家確診
我覺得敗筆真係爺爺個表現太大落差
我諗好多fgo玩家由七章動畫化開始已經係好期待佢出場
但似乎製作係有取捨, 無放咁重心機落去比佢
反而弓閃問題唔太大,將原作前段同提媽既對話放翻係最後呢個改篇都幾好
好彩仲有第六章劇場版丁爺爺
更加唔睇好
除非佢好似hf分3章 每章2個鐘
問題係條友比人個感覺完全唔係體諒嘛

坦白講我都唔係死攬唔彈
但咁既態度死猛咁屌就有點那個囉
男主跑去提媽個頭到遊戲係點寫
硬係覺得呢幕有d老尷
俾晒戲份午餐肉同你
六章一係 做崩爺爺或者阿拉什

最後都會俾人屌到爆炸
其實我一直唔明點解佢咁嘅身份會做咗梅林使魔
其實真係好明顯 即使畫面冇問題 一睇落去就會覺得成集都怪怪地

上集咁趕就係為咗山翁 到咗今集只係零星出嚟斬2劍就唔見咗
尤其係梅林同弓凛打緊11子 主角拖住提媽嗰陣 山翁係完全消失咁濟

變咗冇睇過原作嘅奇怪上隻吹到咁巴閉嘅山翁到底有乜用
原作黨就奇怪點解最重要嘅救星變咗路人
六章唔係小太刀做劇本咩?
睇定d 俾d 心理準備自己好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞