[10月新番] Fate/Grand Order 絕對魔獸戰線巴比倫尼亞 [2] - Viu先行又無字幕睇

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
最後出嚟收頭
金閃閃型
豹人接羽蛇本身都係打完先講
宜家將佢提媽戰嘅戲份cut晒
J到出血
唔cut op節奏太趕
安娜上一話咁型,呢話被秒殺,應該要整多幾個鏡頭,兩隻大怪獸對打,而且冇煽情畫面,依家咁唔催淚
金固化身天之鎖同首tell me唔夾,應該要用悲壯嘅bgm
王哈出場前應該整得絕望d
梅林焗住要急口令
東出d集數次次都咁急
我寧願佢唔出,一來嗰度佢唔係重要角色,二來佢出場好易會派膠破壞氣氛
希望下集溫泉中也做動畫
金固個度ok喎我覺得 用悲壯就唔合題啦
金固接收左恩其都既願望 係實踐左恩其都既職責
係個一刻守護烏魯克就係佢自己想做既野 同時佢都講左想同金閃閃傾下計 但已經做唔到
呢幕配tell me岩岩好
梅林急口令真係差左啲
其實都已經接近結局 cut ed都冇咩所謂啦
佢應該下集先番黎打?
其實就算當初推第七章我都係諗唔明
山翁到底點解會無啦啦走到出嚟
如果講到話有beast就可以有冠位servant
咁唔洗咁辛苦啦每次都投降認輸然後召喚個冠位出嚟
可能唔到就輸都召唔到冠位?
好早就召咗出嚟

喺男主鳩鳩下第一次入冥界前就召咗
咁以後咪唔洗打,一開場就搞到自己就輸咪得...
梅林講果堆嘢其實都係無解釋到
咩兩柱女神牽制,天之鎖,誘餌作戰打入冥界
以上全部唔做,人類史都係準備滅亡架啦,咪一樣符合到就嚟輸呢個條件
金固幾好
但安娜個個真係好趕
冠位只係個勁少少嘅從者,唔可以靠哂佢
第七章就係寫到要全部戰力先勉強夠十分一的提媽打
烏魯克+梅林+迦勒底+三女神+金固+冠位
而當中一半都係立香搵返嚟
所以閃閃同梅林係咁強調立香(玩家)一路以來唔係冇意義
單論動畫,羽蛇神上集打爛隻角重好
今集頭幾分鐘又慳返,梅林唔使急口令
Op ed應該同sony傾好左 改唔到
點解男豬會突然召左出黎 有冇人解釋下
7冠位先夠1隻BEAST打
山翁好似係為咗報第六特異點嘅恩而跟住男主單獨顯現喺呢個特異點,而唔係召喚出嚟,如果咁明目張膽幫主角可能被世界嘅法則懲罰

同埋山翁嘅grand servant靈基只係代表佢打得入提媽,呢個特異點係是但少一個人都會毀滅咁chur
grand servant 係靠抑止力召,靈基係特別強
grand servant資格係代表佢可以參選
主角今次得瑪修係佢召既
想問下點解立香同瑪修會知道呢隻戈爾貢係安娜

btw 今集雖然冇上集咁熱血 但不愧我等咗兩星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞