[10月新番] Fate/Grand Order 絕對魔獸戰線巴比倫尼亞 [2] - Viu先行又無字幕睇

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
其他我都覺得Ok,又可以睇下同ufo EA 唔同嘅表達. BD可能會再執下
但係爺爺真係唔夠我睇動畫都係想睇多少少
冠位之名非吾所需,最強之證只需寄予這一刀之上。晚鐘已指汝之名,我將基於天命,剝奪汝之羽翼――!

呢句型到震都刪
雖然鍾意原本個劇情多d但我覺得佢改得都ok呀
成集最衰係閃閃招王財仲有山翁d作畫同走去咬鳩d怪
至於艾蕾個退場我覺得改得唔差喎
Ea本身有兩種方式
FSN時已經係光炮,FZ的是之後新加
今集真係最不滿係爺爺相關的戲份

中間果隻係做乜鳩
No.2191547
基本上山翁爺爺是不可能有寶具畫面
因為提媽的技能「反創世紀:A」

與BEASTIV所持有的反彌賽亞)同類的技能。

將現今的進化論、地球創世的預測全部推翻的概念結界。

身懷此技能的BEASTII,能將自正確人類史中誕生的英靈們的寶具無效化。

具體來說,面對「人」、「星」屬性從者的寶具時會附加護盾。

以上解釋
而不幸地山翁爺爺就是人屬性
所以算是一入場就是debuff、被封寶具狀態

火星異種D FRIEND
都係睇多次game嘅劇情先可以做比較

但我今集動畫一定係兩極化,我係幾鐘意今集,只係冇左高潮嗰下係有啲可惜
唔洗hf啦,fate zero都將佢比下去
唉,提媽實裝啦
其實金閃無老馬真心已經好型架啦
但見到艾蕾同提媽會心up
拉赫穆真係要留,因為嗰時game入面有打,但表現得如何就係另一件事。

王哈真係好可惜
完全冇人記得豹人
十一子真係有神靈級、魔神首領級實力?
弓凜冇魔情有可原,艾蕾一隻都打唔低
普通靈基王哈輕鬆劈,肚餓得濟當早餐食又得
認真閃王財更加隨便屌打
戰力係咪崩咗

王哈代表死亡又隨便入反創世紀,係咪話佢身體非生非死捉字蝨?
仲有梅林都係生者
利伸冇玩驚
首先當年業界根本未爆炸,更加唔駛講無肺炎阻住
其次Ea原本都係光炮黎,FZ係另一個模式,根本無話邊個好同唔好
點解芙
入到反創?
隻野大boss黎
光炮嘅效果都可以好好,同埋我知ea原本係光炮,我嘅意思係同樣作為光炮,fate zero嘅excalibur已經好過今集ea,而唔係fate zero嘅ea好過今集嘅ea。
今集ea當然算好,只不過遠低於預期
咁咖哩棒已經直頭兩樣野黎
都係那句,當年的業界作品量都不是現在的可比,加上而家仲有肺炎,已經算係夾硬肝出黎
提媽話「不要再愛我了」同 藤丸dum刀特寫
反創世紀算唔算 原本已經唔想變beast嘅提媽求死自己熄?

把刀入到反創世紀拮提媽又有冇bug
老實講成年計,都未必有一套可以做到咁差唔多全集高流暢打
好多都係流暢半集就要去文戲抖下
要數埋動作包細節既話,中村豐都變垃圾
艾蕾咁樣算死左?有冇得復活?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞