[10月新番] Fate/Grand Order 絕對魔獸戰線巴比倫尼亞 [2] - Viu先行又無字幕睇

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
話佢麻麻都比足面睇果陣屌左出聲
大家估會唔會下集變返正常
依家提媽種3D好似初音3D投影果D咁.......其實對比牛若丸打戈爾貢果集,我反而覺得提媽依家好睇D,戈爾貢果陣個樣好怪.....提媽我覺得個問題係同其他全部野個畫風勁唔夾.....
因為真係唔見左
金閃閃用ea打唔打得贏提阿瑪特,定係劇透咗
之後會講

真,提媽個建模其實算正常,但唔知係上色問題定點,搞到成個初音咁樣
轉K島

從這話伊絲塔全力全壞地把金星轟下去也沒用,單純力量的提升無法擊退迪亞瑪特。
在Fate世界「概念」很重要,沒有那種概念物理力量再大也沒用,像很早之前蘑菇就說過沒有神秘性的東西,即使是能把地球殺十次的核武也殺不死B叔。
EA的話雖然擁有對界級的火力,但它無法殺死沒有「死」這個概念的敵人,單純只是打個洞的話迪亞瑪特的再生力很快就會補回來。比起來迦爾納的對神槍有著「對唯一之物必毁」的概念,相性上或者會好一點,但對著無法殺死之物最多也只是讓迪亞瑪特花多一點時間再生。
不管是EA、殺神槍還是金星炮,在沒有死的概念和在有生命的地上都不能擊敗她。以金閃的角度就是「如果EA搞得定我還需要那個廢柴女神的天牛嗎?」

天牛的厲害是在體型上可以正面扛迪亞瑪特,而牠的力量可以擋一段時間,足夠拖到艾蕾打開冥界之門。下到沒有生命的冥界才有望封住瑪亞瑪特的不死,封住不死往後的破壞才有意義。
純粹覺得唔同畫風,睇到好出戲戈爾貢個陣睇起碼無乜呢個問題
當然獨立睇提媽個3D係唔差
不完美,可接受 ,要改善
鳩估整模型個間公司遲交/做唔切光影同粒子效果
最後直接動畫出街
我諗本來就咁諗住交貨
但喺網上俾人討論整得太柒
應該會將佢再執靚啲掛
新世代女神
我記錯 無視啦 binC輕手D
之後拎住塊牌寫住我係雞係公廁都好Q
milet 5th EP『Prover / Tell me』リリース記念 STUDIO LIVE 2/19(Wed)21:00~
https://www.youtube.com/watch?v=esc2RHuo8sQ
香港時間8點
到底佢凜b幾錢Q
伊絲塔爾真係用成粒金星嘅能量轟落去,定係粒金星只係一個「ff金星概念」,綽頭形象化嘅野?

睇萌娘咁講:根據這個傳說,在使用寶具時,她會先瞬移到金星,使用管理者的權限,將金星的概念收入手中,並作為概念行星塞入馬安娜的彈倉中發射,完成這種連神都會感到恐懼的行為。

睇落係指前者?有第二個行星嘅權能會唔會太屈機,咩主神都冇佢咁樣樣
同埋金星點解會俾伊絲塔爾有呢個權能
而且蓋亞應該限制咗出力?
你知唔知金星女神邊位
明明第9集講左金星女神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞