方仲賢你條仆街快D出來向台灣道歉!!

977 回覆
1534 Like 103 Dislike
結果救唔到 仲要搞亂晒台灣個風向
道歉係可以幫件事降溫
加上佢一黎就屌9人食人血饅頭 又屌人唔做野
道歉好正常
反而咁諗 為左台灣手足 佢而家應該道歉降溫
Push
唔講以為係國民黨過半數
全面執政但可以做嘅嘢有限?
游說?見都唔肯見點游說?
佢肯見洗鬼出post咩
我知條條例蔡英文寫,寫完實行先得嫁

我唔想嘈,但你要諗下點解佢同之鋒要出聲
唔同外國可以慢慢黎,台灣真係有好多手足
每一日都涯緊
你同台灣班呀叔呀嬋講網軍分化?你點樣同佢講?
方仲賢而家講一句實有報紙報道
咁本身台灣都有人話小英借反送中吸民意啦, 又唔係方仲賢出聲先, 但佢就被無限放大

雖然啲人話佢唔算係nobody (對比普通巿民), 但我反而覺得佢學生會長嘅身份係最適合講呢個觀點而又唔會連累到政治人物嘅人
有啲野政治人物真係唔方便講, 但好多人內心都係咁諗
真心唔好睇得方仲賢嘅地位同影響力有幾大, 再大都係被媒體放大
反而若果香港人普遍民意都係咁諗, 先叫真正傷害台港感情
樓主可唔可以幫手pin
知己知彼 用返共狗手段 轉移視線 指返向台灣紅媒 同黨國機器搞分化 煲大件事
你咁樣係降唔到溫 有邊次啲藝人出嚟道歉係有用嘅你自己諗下
方仲賢快d道歉!
台灣人欠左我地?
個腦去左邊
咁你一齊煲大佢又有用?
你以為件事好小事? 淨係一個人fb既post?
台灣果邊已經發酵到好大
唔好亂用核爆都唔割
核爆都唔割係講緊對付個政黨 黑警
唔係亂9咁開地圖炮轟炸人
台灣選咗韓國瑜 有戰機都冇撚用啦
仲有我講緊面對五毛分化言論
你講乜鳩戰機
好奇一問
你覺得台灣有無政局分析家?
駛唔駛一個學生會長同民進黨講到出面分析利害?
唔好當人傻先得架
人地之所以唔講到出面只有一個原因
唔想做或者唔想而家做
而家方生逼人表態就係搞亂人地選舉
我唔知蔡英文當選之後會唔會信守承諾
但我肯定奶共瑜當選會將所有香港人送返中國討好中共
Lesser of two evils 咁簡單都唔明我無野講
當初HKIAD周圍走,你地都無人問過佢地點解有權做代表做外交人員

衰左你地先黎講佢"地"無資格?

哦,你話佢本人低能死小孩無資格做代表,咁你點知HKIAD入面唔係有其他人都係咁樣?

個撚個都係坐撚住個腦以為無大台,個大台由你地對佢地默不作聲既時候已經起左啦,到今日呢個大台咪搵左個"代表"黎劈你地一刀,你地重要含住撚講不分化不割蓆添呀

重好意思講香港人聰明過台灣人,係我角度其實都係差唔多
黃春生牧師:未助港人偷渡來台
6小時前

香港反送中運動已超過半年,《紐約時報》報導有祕密管道協助香港示威者逃往台灣,200多名示威者偷渡來台,由台北濟南基督長老教會的牧師黃春生負責聯絡。但黃春生牧師昨發布聲明向記者表示,並不知悉偷渡來台的事宜,也無法協助香港示威者的逃亡計劃。
先前《紐時》報導指出,黃春生負責與香港的組織者聯絡,討論示威者逃往台灣的計劃,安排示威者住在教堂,並轉介台灣的律師、醫生、援助組織和學校等,牧師也會為被扣留護照的示威者策劃偷渡出逃路線。
但黃春生昨表示,《紐時》是2個月前採訪,但報導所提的內容與人數並非他所了解的狀況,因此無從評論。他向《蘋果新聞網》表示,香港的朋友面臨緊張局勢,不希望他們被亂傳的消息左右,因此發聲明澄清。他強調,無法協助示威者逃往台灣,若有人向教會求援,會直接轉介台灣的義務律師團;對於偷渡來台,他本人與教會都無法安排,但人道救援還是教會的最高原則。
我陸委會強調,以非合法方式來台者,除會面臨刑事責任,也有極大安全風險與疑慮,政府絕對不鼓勵,呼籲相關人士勿冒險以身試法。海巡署也說,未收到偷渡情資,也無查獲偷渡案件,港警不可能放任民眾偷渡,更不可能有200多名示威者偷渡來台。
我移民署統計,今年1至10月,港人許可居留及定居人數皆較去年同期增加,來台申請居留每日平均約8人,而9月份申請居留高達882人,平均每日近30人申請來台,顯示愈來愈多港人嚮往來台居住。
記者陳俐穎、高鈞麟

https://tw.news.appledaily.com/international/20191210/ZYMOXPNCHDRMNNVNOW55RPO5TA/

-------------------------------------------------------------
台灣牧師也知道高調會害死香港人
連台灣人都叫佢道歉錯就要認咁簡單都拗咁耐?
所以佢應該道歉 而唔係再出黎9up
免得比人再放大
垃撚圾
咁所以唔好再講啲咁難聽嘅嘢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞