方仲賢你條仆街快D出來向台灣道歉!!

977 回覆
1534 Like 103 Dislike
戇鳩賢
一啲國際視野同政治思維都無
與其你度屌佢老母不如直接同人哋道歉
割你老母!佢言論係真係唔恰當亦唔成熟 幫你係人情唔幫係道理 但冇可能因為咁就同手足割蓆 除非佢一而再再而三咁做
小英由一開始
從來沒趕走過來台既逃亡手足
足以證明佢係支持我地
但係台灣個地方咁敏感
小英自有考慮
你開Post 叫人強行出手算點撚樣
其實我覺得係方仲賢用詞唔恰當啫
早幾日唔知邊度吹風話蔡英文大選贏咗後會遣返依家走路去咗台灣嘅手足
所以先會叫蔡英文唔好食人血饅頭 一贏咗就割
不過用字應該由收留難民改為唔遣返
其實佢FB係人都可以comment
Push
好似係讚曬銀時架嘛 bu曬銀時出名廢架啦
Same
如果佢哋唔係五毛 就代表台灣人大部分都係得把口講話撐港 轉頭又話返我哋港燦 白食白住
道歉啦唔該 上到國際戰線仲講埋d細路仔嘢 不識大體
台灣唔係欠香港邊個欠香港
你當年畀中共打撚走曬放低咗香港係個老虎籠入面自己走撚咗呀
今日風向係屌方仲賢?

先唔講要台灣立法幫香港人, 呢一點我本身持保留態度, 因為人地真係唔係奉旨要幫你, 咁佢都係提出有無難民法
正如當初美國人權法都被好多人睇衰啦, BNO平權夠俾人話啦

但話小英借香港之事黎吸票, 本身台灣果邊都有啲人咁講
香港區選, 我地都有人吹啲票係用手足嘅血換番黎
根本和平就係建立係鮮血之上

家下嘅風氣, 有少少似番「加泰集會會失民意」果陣
唔好太驚話咩會失去台灣民意, 台灣真係好撚多人想奶共賺錢, 若果你話方仲賢不代表我, 請記住同時台灣網民不代表全台灣人
同埋我唔係想指責港台手足, 而係好多人睇野真係睇標題, 人地話佢錯就當人一定錯, 同埋會利用「失民意」呢招引起恐懼, 令到我地手足自屌左先, 唔好睇少中共喺台灣嘅透浸勢力

總之連登短時間內有大風向吹, 我都持觀望態度
求下你地唔好俾連登真係變鬼登, 思考下先行動
同埋有班人抱持住「就算方仲賢道歉我都未必收貨」嘅態度
各位諗下果啲咩人啦
事實上真係食維吾爾族嘅人血饅頭
道乜撚嘢歉 佢有講錯?
唔係老奉幫 但依家係應承咗又唔撚做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞