LIHKG 箍牙集中討論區 19

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
蜀中無大將,萬千星輝頒獎典禮2019即時討論區4
https://lih.kg/aqxautV
#15 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

樓主
做乜事?
唔知有冇巴絲係揾王奉基醫生到箍?
上網冇乜佢嘅資料
我有嘴突情況。想知佢會唔會落骨釘咁?
如果你有番開part time或者有屋企人support既 計落都唔係貴既

就算專科 解決左首期之後 平均一日都係一餐半餐飯既錢用呢個價換取有可能更靚既外貌真係唔錯既投資

如果負擔唔到 咁冇辦法啦 等到負擔到先再諗

如果有能力負擔 而你糾結緊既同時 已經有好多人箍完 你宜家唔箍 唔通學我媽40幾歲先箍咩

不過一切都等牙醫睇左 X-ray 評估左先啦 一日未照 所有野都假 你隻智齒都係 照左就知需唔需要剝
我唔係搵佢箍 不過專科好難冇骨釘既 只係睇佢覺得需唔需要落 所以要consult左先知
唔該哂巴打
我都係去consult唔使估估下
好想快啲嗰嘴變靚靚
Sor,大陸野https://www.bilibili.com/video/av71184649

但骨釘真係勁屈機,我就係想好似佢咁樣整,其實真係整容咁樣
可以嘴突、露牙銀、冇下巴 ,一次搞晒,不過真係要夾醫生

睇完其實有呢啲問題我覺得真係直接簡專科算,有得同醫生夾點樣汁埋
我都係
醫生驚難拆箍
膠水太薄
三個月甩咗四粒
姑娘黑面正到
我個醫生反而勁多膠水冇刮走
去資詢要幾錢
我都有睇佢宜家我個口有7粒骨釘

啱啊 我地箍牙最怕既唔係痛 係痛左咁耐結果仲衰過唔箍 錢事小 個樣番唔到轉頭事大

但係再叻再有經驗既牙醫都唔會保證成功 你既配合同清潔都好重要 加上唔同牙醫既專業、理念、學歷、經驗都唔同既

我地作為負責任既患者 可以做既就係盡能力所及為自己降低風險 去比較同審視醫生既各方面 例如學歷、口碑

比你同所有有需要既人參考下 可以點揀牙醫

我consult前一定睇既係佢既專業背景 術業有專攻 普通科係有執業資格 唔係專業資格 所以無論其他人幾大讚某普通科牙醫 幾平都好 我都唔會將自己既未來投放係非專業身上

咁呢個時候 矯齒碩士以下就被淘汰喇 再黎就睇佢認證左咩資格 如果有Edinburgh既membership係加曬分

你有心機啲既可以睇埋個醫生有冇教學生、被邀請過咩研討會、寫過啲咩論文、臨床案例研究等等

起曬底之後 咁就要去同個牙醫面對面溝通 事前寫曬你啲問題 問埋佢有冇類似案例比你睇 睇下佢既審美同你相唔相近 接唔接受到佢比你既方案

最後 就係以自己既經濟情況揀個令你最信任既牙醫未負擔到既 儲多陣錢先 排牙一世架

好難約時間上去囉
7粒
幾分鐘就黐返
唔會好難約喎
[url]鋼箍效果係咪好過陶瓷,想箍瓷但又驚效果無咁好[/url]
我將鋼箍分為 傳統 同 自鎖

傳統金屬同傳統陶瓷既分別係舒適度同美觀
自鎖金屬同自鎖陶瓷既分別係美觀
傳統同自鎖既分別係舒適度同治療時間

決定效果既分別會係牙醫既選擇同患者既配合

上面左右加埋4粒
下面左右加埋2粒 同 下巴1粒
基本上都係從價格同美觀考慮

你想平啲就傳統金屬 想靚啲就傳統陶瓷 不過都有人會為傳統金屬而自豪既

力呢啲醫生會幫你較 你盡量唔好咬甩啲粒粒就得
有無人知施德昌評價如何?
你入invisalign專門店幫你book會免費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞