LIHKG 箍牙集中討論區 19

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
真係冇左喎
但我全身都瘦曬如果唔係一排冇見既朋友提醒都不自知
諗緊用loan cool
唔知會唔會太on9
想畢業禮笑得好睇啲
依家yr1
利申 巴
雖然我都知一陣一定會有好人嘅巴絲覆你
但都想講呢度係箍牙集中討論區
唔係人生決定討論區
如果你仲諗緊做唔做 咁最好唔好做
因為如果你足夠想你已經做左
未攞到loan 所以問下 因為仲有啲其他因素考慮緊 例如要mok4隻牙唔計智障齒
吊 平到咁
屌 覆咗診幾日又甩咗粒釘
屯門撚留個靚名
啱啱book左兩個屋邨診所consult
一個book左下星期 另一個最快要book一月尾
本身仲想book第三個但佢放緊大假
前後一個月先完到啲consult 有排先箍到
屯門有個屋邨醫生好伏 你簡左邊幾個?
建生劉醫生同埋翠林盧醫生
有冇中獎

非專科 傳統鋼箍 $48000包剝五隻
是否太貴
我屯門專科4萬2傳統透明 剝4隻每隻千2(可自己出去剝)我廢事煩係嗰到搞掂埋
想問巴打搵左邊間專科覺得佢睇唔睇得過?
我21歲戈時睇完菲臘牙科,但講到手術要拆晒d牙骨同牙齒出來再砌,嚇到我屋企唔敢做,隔左幾年我都決定要做,無理屋企,上網做research,有人話聯合醫院都有得做同做過唔錯,聯合有個合作箍牙醫生list(頭先想搵但搵唔返,太多年前) 之後打去d箍牙醫生bk,幫我寫張轉介信,再排聯合,都排左好耐,中間做左普通檢查同睡眠窒息既test(因為後生屬輕微),近排做完剝智慧齒同裝骨釘手術先開始箍
我係冇下巴即係天包地咁,下顎由中學開始越生越後,氣管一半被壓住,所以會用口呼吸,勁大鼻鼾,訓極都好攰,醫生話好彩我瘦再肥d或老d就一定要帶呼吸機訓,我就搵左伍富山箍同轉介,白醫生都聽過,你睇下佢建議轉你去邊間醫院排,私家手術費就應該好貴
柏麗
so far 都冇乜特別
醫生姑娘都好好
係咪廿幾樓江醫生佢仲放緊大假未book到consult
啲粒粒成日都甩
三個月甩咗四粒
黃醫生
大家清潔牙齒會唔會流血?
刷牙流左好多血
刷完都仲有血
上左attachment 啲牙痛到癲
有無剝左牙箍傳統的朋友仔
你地通常幾耐個牙窿先會埋?
我箍左半年仲未完全埋哂
咁樣係唔係正常?
正常
過幾日無事
習慣就好
以前箍過牙 不過牙套整唔見左好耐
依家feel 到有啲移左位 想配番個牙套
有無邊啲醫生係平平地架
我打算今年一定要去COOL牙
身邊好多朋友都係去長沙灣趙創波
想問下有冇人都係趙創波COOL緊/COOL完可以比下意見
同埋有冇其他醫生COOL得好既求介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞