LIHKG 箍牙集中討論區 19

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
咁貴 我都咁 後巴後縮加上排哨 會唔會睇多個 落骨釘試下先
我係康齒堂cool, 可以做介紹人,有興趣pm
幾錢?
如果20歲先黎箍會唔會太遲
永遠都唔會遲
棚牙好命玩到死個日
要keep住健康
我之前係為補牙,最後出左外面診所。
我consult左箍牙唔剝牙

我諗診所開sem就會開番
清 剝牙500-800
你搵啲普通科打上去問價
我係鄧幹耀度剝 500幾 藥費100
想問,我呢次已經照好哂 印埋個模,
去到其他醫生到睇都一樣照收500$查詢費用咁樣?
我聽日打去屋企樓下個間問問先
我就係倒及 上面牙大粒加突出嚟 而家隱適美到一半 上面剝咗兩隻再收返啲牙入去 so far都無咩問題 兩個禮拜覆一次診
屌本身book好哂月尾洗牙 希望拆箍嗰陣有得返學校洗
你地有無牙齒敏感問題,我換箍發現牙齒敏感飲唔到凍野 換新箍就開始咁
原本左邊牙出事 呢家變左右邊
岩岩箍左上排,下排下個月,Total比65000,要先比15000,每次覆診再比,唔包洗牙

智慧齒就公立醫院早前幫我剝左,因為我睇牙齒顎骨矯正科,箍完牙做手術,個箍牙醫生要on list,同醫院定期開會傾進度

前前後後都搞左2年先開始箍牙
而家晚晚帶retainer

By the way, 借宣傳一下個APP

香港地投票 - 黎投票啦!📊📊
https://lih.kg/1758886
有無人答到
我係分開兩日做
上咗箍1個星期
感覺冇咁酸軟
但食野都係冇力, 唔知係咪咬合問題
食野咬果陣會咬到粒箍, 好驚整甩
應該係 我淨睇一次炸 因為個個牙醫ok
想幫襯林靜怡,係咪有介紹人有折?
可唔可以介紹比我,先謝
想問右上大牙嗰舊圈圈鬆左有冇影響架有冇人都係咁
我個retainer生左鏽
想問重做要幾多錢?係咪去返箍牙嗰度整好d?
Btw依家先知原以來專科得70幾個人
我都係,成日被人話無下巴,睇緊顎骨矯正科,箍完牙要做顎骨手術
咬合好緊要 細個冇事 但成日開口呼吸 脷又擺唔岩位 搞到咁五官端正都冇用 手術好貴 同好似整容咁 我諗住落骨釘睇下有冇用 我下牙啲骨都凸出黎
話說有冇人試過比箍整到成個嘴唇都係痱滋
唔知係咪天氣問題搞到嘴唇好乾好痴 我成個上邊嘴唇刮到都係痱滋 可以點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞