LIHKG 箍牙集中討論區 19

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
打去問

只係屋村診所正路便啲
唔一定次次經同一位醫生跟,好似係
你想貪平唔好彩搵到個庸醫 結果箍衰左而後悔冇草多陣錢
定 到有少少錢可以選擇個評價唔錯既牙醫 結果箍得滿意只係後悔冇早啲箍先

不過一切講彩數 平既都可以箍得好 貴亦可以箍得衰
比多少少錢只係買低個風險

Btw 揀隱適美定傳統箍你唔一定話到事架 例如我個牙醫評估我個Case就只能夠用傳統箍
出名好唔好啲就好難講既 但可以簡單睇下好壞處

好處:

網上資料較多,睇到比較多人分享技術同醫德好唔好,再出名啲可能上埋新聞(多數報衰野

壞處:

1. 出名技術好但價錢會貴

2. 出名價錢平但好多人幫襯,咁等候時間就變到好長或者有機會醫生太忙冇時間仔細幫你睇
話說有冇人揾唐逸謙箍? 自從佢上年年尾話去進修(應該係又比人投訢到停咗牌) 就冇再見過佢
依加變咗由第二個牙醫跟我單case 唔知其他之前睇開唐逸謙嘅都係咁?
屯門撚留個靚名
真 最撚憎啲人講咩學生冇錢點點點
咁你儲到錢先搞啦 on99
佢係唔係箍壞左人地棚牙而要停牌個位?

點解仲搵佢?
好難講、中學生箍牙好多都未生智慧齒
有d人箍箍下先生智齒
最記得我一開始爬文有人介紹佢 我有book過佢做consult
單等consult已經用左成粒鐘 reception姐姐係咁叫客落街行陣就到先call返上黎 唐逸謙睇過下我啲牙之後就出返去 連xray係姑娘同我講有啲咩問題會點做
唔明 你係咪覆錯
學生箍牙有風險、見到好多人箍完就移位或者箍得唔好、同埋d牙有變數

要承擔個風險、當然最緊要有錢為自己選擇個好醫生
咁佢有無收你consultations fee????
好似好無禮貌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞