LIHKG 箍牙集中討論區 19

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有 搵過咁多間最貴係佢 唔記得600定800包xray
張xray copy我催左勁多次先肯俾我
好彩冇去佢到做
早兩年箍完 帶左排固定器就冇帶
依加的的起心肝想整返好佢
有冇人試過都係咁
要再箍過定還是有其他方法
兩樣都有
睇醫生用開邊隻
同埋一樣好易染色
揀個有時間觀念嘅牙醫好重要
其實個專科list仲有好多醫生
逐個google下d評價已經中少好多伏
有冇人有做過/做緊隱適美go?
我個牙醫無收我照xray錢同consult錢
我會想問下醫生有無白色 powerchain 雖然佢好少出聲
返到屋企照鏡先知橡筋咩色或者等lift E起棚牙睇
我一個月淨係食左一次咖哩
箍咗未夠一個月鋼箍
就已經甩咗一粒
好彩過幾日就覆診

其實本身牙好亂既話係咪成日都甩?
膠水唔夠?
岩岩開始帶固定器 懶得成日除
結果食野仲少過箍緊牙果陣
啱啱book左兩個屋邨診所consult
一個book左下星期 另一個最快要book一月尾
本身仲想book第三個但佢放緊大假
前後一個月先完到啲consult 有排先箍到
我咬合唔好
岩岩開始cool就係咁咬甩
cool牙用唔用得電動牙刷
用得啊
條鐵線尾又突出黎
點解⋯⋯
今個月已經返去剪左一次喇
好似係mock牙搞到人地有手尾跟
因為係2年前已經揾佢做 個時貪就腳
有得揀多次一撚定唔會揾佢
個時好似收我500
Xray同牙套都拖好耐 依加做refinement stage 要改個牙套等4到5個月先比到你
聆訊另揭露,唐逸謙在2013年3月至翌年8月期間,只為何小姐檢查過一次矯齒進展,其餘時間只由牙醫助理提供新牙套予何小姐。此外,何小姐去年曾因牙箍鋼線突出而求診,唐並無親自處理,而是由助理剪走突出的鋼線。

箍左一年半先檢查一次
正常一兩個月就會睇一次了

你而家棚牙點???
依單好舊架啦 新個單係上年10月
其實箍牙個進度都理想 之前都係2個月覆一次 後尾微調先半年一次
依加轉介咗比第二個醫生follow 至少會同patient有溝通
姓唐個個淨係check下棚牙 其他所有嘢都係診所姑娘問同答
咁佢咪第四次被停牌@@“””

隱適美轉醫生好似好煩?
我近期做review 啲姑娘話佢放長期 唔知幾時返 我諗住等佢返黎睇 始終佢幫我箍 上網睇佢俾人告
佢好似海鮮價 見有個要成5萬幾 但箍傳統 唔見牙太大問題
佢間診所係咪有第二個醫生
我覺得可以問下姑娘轉過去得唔得 佢咁放長假法有排你等
個姑娘話我個case由第二個牙醫follow 之後想轉返唐逸謙可以轉
我估佢應該被停緊牌
啲姑娘冇話將你轉介比第二個牙醫咩?
轉左俾靈醫生睇 想問大家拆左箍後幾耐睇一次 同埋睇第多次就唔洗再覆診?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞