坐過監,你問我答 (見過梁天琦)

1001 回覆
3993 Like 36 Dislike
有冇暴力野發生
多唔多
被捕人士關注組tg channel:
https://t.me/youarenotalonehk/9098
【和你寫・聖誕送暖給還押手足】
從夏天走到冬天,反送中運動至今,已超過70位手足為自由為公義而令自己身陷囹圄 。
聖誕節臨近,面對冰冷的囚室,失去自由的日子,您的一字一句都能為他們送上無限溫暖,陪伴他們渡過寂寥的夜晚,讓他們知道香港人並沒有遺忘每一個。

💌收集截止日期:即日至12月10日
📝寫信注意事項:請參考 寫信給天琦,已詳細列明
(如有指定對象,請在信紙上註明手足全名,以茲識別。其他將隨機送到還押手足手上)

📮請寄至 九龍中央郵政局郵政信箱73962號
<特別鳴謝信箱由 香港眾志 借出,注意信封上“不要”註明任何人名,以免被郵局抽起>

📣如家屬委託收信,煩請聯絡 @lllxxxxxxxlll 或 @Pipipi77777
手足寄信疑難請聯絡 @youarenotalonehk_bot

💌其他寄信途徑💌 - 新增兩項途徑 16:52 03.12.2019
星火 - 19歲龍仔 、15歲少年(之前被判入更生中心)
抗爭點滴 - 寄聖誕卡畀初一義士(智駒、隊長)
香港天主教正義和平委員會和邵家臻議員 - 給手足寫聖誕咭 (陳健民教授)
本土新聞 - 寄比聖誕卡比影攝食 (盧建民)
我唔知佢地心入面諗咩 但個個老積都係藍嘅情況下 佢地點都要附和
會唔會吉屎忽?
發生咩事
入面倉友對社運人士態度係點
沖涼去廁所係咪冇得閂門?
咁巴打出返黎之後生活OK嗎?
本身畫家份人都跳跳地 又係黑手 成日以為自己好醒好熟架步 得罪人多稱呼人小 三日唔埋兩日又畀人鎖水記 唔係啲犯玩佢呀 係啲老積玩鳩佢呀
強姦虐兒呢啲俾人打好正常
咁仆街蝦啲弱質女流兒童
有冇gay嘅寫真
有分新舊翼 如果你好彩新翼就好友善好Nice
去到舊翼啲人知你社運入黎咁肯定日子無咁好捱 同埋呢家開咗新期數準備畀班社運人士用
比巴絲有個心理準備係好既
多謝巴打分享
點解人地會知你衰咩?點知嗰啲人係強姦
唔會 基佬要申報 畀人捉到就鎖
你坐左幾碌?
人口/族裔比例點分布
有次參觀過好似八成都南亞
豬肉房先係最難頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞