坐過監,你問我答 (見過梁天琦)

1001 回覆
3993 Like 36 Dislike
首先你唔會有事

細仔監房 會嚴小小, 問題不大
一開頭果幾個星期係會唔係好慣
之後適應左, 知道點玩就ok
係呀, 可能ON做爛市
即係過咗21歲先會入成人倉?
點解要整咁多術語
屋企人比錢?
定因為未定罪仲係疑犯直頭可以用自己銀行嘅錢?
要同福利官申請 跟手屋企人就可以去指定三間餐廳幫你入錢買飯食 每日會有專人送到你手上 每星期餐廳都會寄下星期嘅餐單畀你 咁你揀完食咩 探果陣可以畀屋企人啦 或者叫屋企人幫你揀食咩都得 最平九百幾就可以食一星期 最貴兩千蚊一星期 我舊時一個月淨係私飯都八千 仲未計煙呀其他野 所以坐監想要舒服啲都係錢黎
好奇一問,坐咁耐,出到黎見到女人會唔會好興奮?
如果有手足知道自己一定要入去受 有咩想問想知 點樣好過啲 都可以問我或者樓主 另外有義士呢家已經入咗去荔枝角 大家想幫佢地可以聯絡佢地屋企人支助食私飯都可以 因為一個月都幾千蚊 對佢地屋企人可能係都幾大負擔
係 當你十八歲入咗靚仔監房一踏入廿一果下就要調返去老鬼監房
首先
如果法律上嘅懲罰係法律觀點上已足夠
但總有人覺得夠有人覺得夠 觀點唔同
如果係老屈嘅 而法庭判佢罪成
只可以講係法庭誤判 錯不在大眾
至於憑咩要佢受幾腳幾拳
都係嗰句 唔到你同我決定佢應唔應該受
打唔打只係監獄嘅潛規則
我只係客觀陳述呢個現象姐
覺得佢抵死係個人觀感 因為萬惡淫為首
同上你所講嘅爆人眼popo同個的士佬唔會有咁嘅對待 都係個句 萬惡淫為首
最後你所講嘅道德 首先你要知係老強唔道德先 仲要侵犯他人自由同身體
受害人嘅精神崩潰同心理創傷你又知唔知幾大?輕則一世有心理陰影 重則自殺
對一個不道德用極端手段施暴嘅強姦犯
教世人如何同佢講道德?
我明白法律上都要保障犯人嘅權益
但唔代表唔可以有個人嘅怒火
最後如果你要講道德嘅話
咁你慢慢同世界各地對強姦犯施閹割、掉石頭、打到殘廢等等嘅人講啦
希望佢喺入面讀好書
二千蚊一星期每日三餐
即一舊水一餐
好撚貴
屌你死黑警又偷人ac
兩千蚊係計埋夜晚飲紅酒
正常唔飲酒 加埋千五樓下Ok
早餐四十幾
午餐五十幾六十幾
晚餐八十幾百幾
除左你d少數反對派囉 收聲啦沉默ge少數 唔好出黎獻醜
就爆1001 等樓主再開
push
長知識
咁呢個又合理價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞